Filme inspirate din intamplari reale incredibile

15 filme inspirate din întâmplări reale incredibile

Theory of Everything

Theory of Everything (2015)

Această biografie, în care apare Eddie Redmayne în rol principal, este o extraordinară reconstituire a luptei pe care personajul real, fizicianul Stephen Hawking, a dus-o cu dârzenie în faţa unei boli neuro-degenerative. Stephen Hawking, omul care a revoluţionat mecanica cuantică, teoria relativităţii şi teoria găurilor negre, e și victima unei nedreptăţi a propriului său destin. Un caz incredibil. Filmul are cu siguranţă un mesaj didactic - pentru toate vârstele - şi e o lecţie despre cum un om poate să reacţioneze în faţa unei boli incurabile (ALS).

Numai că nu este din categoria acelor poveşti siropoase cu bolnavi pe patul de moarte, poveşti care umplu cinematografele cu spectatori sentimentali. Pentru că personajul real al filmului este şi acum în viaţă. Theory of Everything descrie relația dintre Stephen Hawking (jucat de Eddie Redmayne) și soția sa, Jane (Felicity Jones). Cei doi s-au cunoscut pe când erau studenți la Cambridge în anii ’60, exact în vremea în care viitorul mare om de știință începea să sufere consecințele afecțiunii care l-a paralizat, forțându-l să trăiască într-un scaun cu rotile și să se exprime cu ajutorul unui computer sofisticat.
„Pentru a juca rolul fizicianului Stephen Hawking, am făcut un grafic al evoluţiei bolii de care acesta suferea. Am făcut liste cu muşchii care îi cedau scenă după scenă, cu ochelarii pe care îi purta, dacă folosea o cârjă sau două, dacă folosea scaunul cu rotile şi - dacă da - ce tip. Pentru a atinge toate punctele şi pentru a păstra personajul autentic, fără a mişca niciun muşchi, a fost interesant dar aproape imposibil”, a declarat actorul Eddie Redmayne.





25 Iulie 2016
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Emilian pe 27 Aug 2016, 20:07
    raspuns

    nu inteleg cum poate lipsi de aici "Unstoppable", de departe, cel mai impresionant si mai intens film inspirat din realitate.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod