Thelma și Louise

10 filme pe care să le vezi cu cea mai bună prietenă

Săptămâna aceasta celebrăm nu doar iubirea, ci și prietenia, așa că ne-am gândit la 10 filme pe care să le vezi cu cea mai bună prietenă.
Titlurile pe care le-am ales sunt preponderent din genul „buddy film”, producții în care două persoane sunt în mijlocul întâmplărilor. Adesea, cele două sunt diferite ca personalitate, ceea ce aduce o anumită dinamică filmului.

Și în viața reală contrariile se atrag, și poate că tu și prietena ta cea mai bună sunteți două firi opuse, ce se completează una pe cealaltă. Oricum ar sta lucrurile, iată câteva filme în care cei doi protagoniști, deși diferiți la început, ajung să fie cei mai buni prieteni, de nedespărțit, iar intâmplările prin care trec împreună îi trasformă, așa cum se întâmplă -de fapt - și în viața reală.
Pentru că unul dintre principalele dezideratele ale scenariștior, când vine vorba de construirea personajelor, este ca spectatorul să se regăsească în eroii de pe micul sau marele ecran. Un personaj devine cu atât mai atașant cu cât e mai uman.

Lista de față e completată cu câteva comedii sexy, care să ne amintească preocupările din adolescență şi cu o animaţie care ne învaţă că prietenii sunt familia pe care o câştigi în viaţă.


Thelma și Louise (1991)

Cele mai bune prietene Thelma (Geena Davis) şi Louise (Susan Sarandon) pornesc în aventura vieţii lor atunci când Louise împuşcă un bărbat care încearcă să o violeze pe Thelma într-o parcare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod