Boyhood

10 filme despre copilărie pe care trebuie să le vezi. Te vor impresiona!

Copilăria se refugiază adesea într-o lume imaginară, magică. Iată o serie de filme în care poveștile încearcă să „corecteze” viața reală sau filme care au tentă autobiografică.

Arma pe care adeseori o aveam în copilărie pentru o realitate dură era capacitatea de interpretare fantezistă a evenimentelor, capacitate ce conferea valențe supranaturale unor întâmplări pe care nu le puteam controla. Copilăria se refugiază adesea într-o lume imaginară, magică, în simplă joacă, privită şi ca o evadare. Iată o serie de filme în care poveștile încercă să „corecteze” viața reală sau filme care au tentă autobiografică, ori parabole.

Boyhood. 12 ani de copilărie (2014)


Un film atipic ca structură, Boyhood este o „fotografie panoramică” a adolescenţei, personajul principal fiind urmărit alături de familie, câteva zile pe an, de-a lungul întregii sale copilării şi adolescenţe, până la plecarea la facultate. Nu există intrigă, punct culminant şi nici deznodământ, ci doar contemplarea fragmentată a unei existenţe.
Mason are destule pe cap din cauza surorii sale enervante și a celor doi părinți divorțați.

Tatăl său (Ethan Hawke) poate că se va maturiza într-un târziu, în timp ce mama lui (Patricia Arquette) are tendința de a se îndrăgosti de bărbați nepotriviți. În mijlocul lor, comentariile lui Mason devin mai inteligente pe an ce trece...

Drama a fost filmată de-a lungul a 12 ani, cu aceiași actori, regizorul urmărindu-le evoluția fizică și emoțională. Producție distinsă cu Globul de Aur pentru cel mai bun film (dramă) și cu BAFTA pentru film, actriță secundară și regie.
Patricia Arquette a luat Oscarul pentru interpretarea din acest film.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod