Joker

10 filme cu supereroi pe care trebuie să le vezi

Gardienii Galaxiei volumul 2 rulează acum în cinematografele de la noi, în regim de premieră, de aceea trecem astăzi în revistă cele mai bune filme cu supereroi, ca un omagiu adus trăsnitei aventuri intergalactice a unora dintre cele mai ciudate echipe de supereroi ale marelui ecran.

The Dark Knight (2008)


După succesul lui Batman Begins, regizorul scenarist Cristopher Nolan continuă povestea eroului ce redă dreptatea, într-un oraș din care inocența și liniștea au dispărut, iar corupția se propagă cu viteza... întunericului.

Abordarea lui Cristopher Nolan în Cavalerul negru/The Dark Knight e influențată de aceste schimbări petrecute în Gotham, de când o forță puternică a dus orașul într-o stare de coșmar. Filmul recreează - în prima oară - atmosfera de spaimă, pe care o atenuează pe parcurs ce Harvey Dent (Aaron Eckhart) apare pe ecran și pune pe tapet intențiile bune.
Atmosfera întunecată a filmului este dată și de  prezența lui Heath Ledger în rolul Jokerului.
Fără îndoială, sfârșitul tragic al talentatului actor, în ianuarie 2008, bântuie marele ecran, adăugându-se o „aură” sumbră unui Joker deja macabru. Ledger s-a identificat total cu acest personaj dement și fiecare replică din dialogul personajului său este originală, nemaivorbind că și-a creat o pleiadă de tabieturi bizare, gesturi și mimică înfricoșătoare, unde vorbele cu sens, inteligente, alternează cu un umor negru și ipostaze sărite de pe fix.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod