10 filme care şi-au „omorât” prematur protagonistul

Suntem în luna în care se celebrează Halloween-ul, aşa că ne-am gândit la un subiect ce atinge tangenţial genul horror – şi anume filmele care şi-au „omorât” prematur protagonistul.
Acestea, în mod cert, şi-au surprins spectatorii prin decizia narativa cam cum  o face o sperietură bună de Halloween. Alfred Hitchcock ar putea fi considerat părintele acestui procedeu narativ controversat.   Adesea aducând un „fals protagonist” sau „protagonist de decor”, această tehnică narativă mai apare și în alte medii ale culturii pop: literatură, jocuri video, și - nu în ultimul rând - TV (Ned Stark în Urzeala Tronurilor). De fiecare dată când are loc, deconectează/decuplează publicul de la flm.
Iată câteva exemple de filme, via mtv.com.

Psycho

Poate cel mai faimos caz de fals protagonist, Janet Leigh este omorâtă la duș- muzica scenei e faimoasă - după 47 de minute din film. Iar Psycho a devenit primul film care folosește un „fals protagonist”.
 



Life

În SF-ul Life, Ryan Reynolds juca personajul care avea să moară primul în luptă cu un extraterestru numit Calvin. Notorietatea actorului nu i-a ferit personajul de un destin tragic. Personajul lui murea la doar 40 de minute.
Scream.
Învățând de la Psycho, filmul horror al lui Wes Craven o omora pe Drew Barrymore chiar în scena de început – practice după 15 minute de film. Actrița figura chiar pe afiș. Cine s-ar fi gândit că partitura ei va fi atât de scurtă?




Godzilla

Deși Bryan Cranston a fost promovat intens în remake-ul din 2014, apărând în trailere, personajul lui murea prematur în film. Cranston descria acest fapt critic, o ”greșeală și o pierdere”.

20 Octombrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod