Vicky Cristina Barcelona

10 comedii fierbinţi

Erotism plus o poveste de dragoste care îţi rămâne în minte. Vorbim despre comediile inteligente, un exemplu fiind pelicula "Vicky Cristina Barcelona".
În ultimele două decenii, cinefilii au fost probabil copleșiți de potopul de pelicule cu subiect eminamente sexual (nici măcar erotic), cu multă nuditate neexplicită (prosop ţinut peste zonele intime şi alte acoperiri gratuite, strict de ochii spectatorilor) și o lipsă a poveștii ori emoțiilor. Trecem astăzi în revistă câteva titluri care fac excepție de la această regulă nefericită, oferindu-ne personaje „cu carne”, emoții autentice, poante inteligente, erotism plus o poveste pe care să o ținem minte.
Iată un clasament realizat de TotalFilm.

1. Vicky Cristina Barcelona (2008)


Comedia lui Woody Allen are ca subiect două tinere și escapadele lor amoroase în Barcelona, unul dintre cele mai romantice orașe din lume. Woody Allen are o viziune spumoasă asupra a tot ce înseamnă o relaţie de vacanţă, şi aduce un suflu proaspăt şi isteţ modului în care se abordează în filme teme ca romantismul, aventura, relaţiile. Regizorul face şi un portret - în care senzualitatea este cuvântul de ordine - modului de viaţă boem.

Allen explorează succesul şi eşecurile relaţiilor, explorând psihologia personajelor, evitând modelul de iubiri hollywoodiene.
Povestea este transpusă în decorul unic al Barcelonei, în plină vară, asfel încât atmosfera generală a filmului este pozitivă, solară. Lui Javier Bardem îi iese de minune să fie seducător, misterios, reuşeşte să devină un Don Juan autentic, iar Scarlett Johansson se dovedeste din nou o bomba sexy; chiar Rebecca Hall (Vicky) compune cu talent un personaj sensibil, în căutarea unui echilibru afectiv. Deşi cei trei sunt la înălţime, filmul ar fi trebuit să se numească Maria Elena Barcelona.
Maria Elena este personajului jucat de Penelope Cruz, care acaparează toată energia filmului, deşi apare abia din a doua jumatate a producţiei. La final, suntem răvăşiţi de un personaj atât de spumos și sexy.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod