10 cele mai frumoase filme romantice de epocă

10 cele mai frumoase filme romantice de epocă

Poveștile de dragoste ne încântă mereu, fie că le descoperim în paginile unui roman, pe marile ecrane sau în viețile noastre.

Atunci când scriitorii ori scenariștii plasează povestea într-un context istoric îndepărtat în timp de noi, miza filmului se îmbogățește. Iată, în continuare, cele mai frumoase povești de dragoste plasate într-un anumit moment din istorie, povești selectate din mulțimea de filme romantice de epocă de căte specialiștii publicației IndieWire.

Cele mai bune filme romantice: Remuşcare (2007)


Keira Knightley este regina de necontestat a filmelor romantice de epocă din ultimii zece ani („Mândrie şi prejudecată”, dar şi „Drumul mătăsii”, „Triunghiul dragostei”, „Ducesa” și „Anna Karenina”). Interpretarea ei în filmul laureat cu Oscar al lui Joe Wright dovedește nu doar de ce ea a devenit un star în filmele romantice de epocă, ci se situează şi în topul celor mai bune performanțe ale ei de până în prezent.

Wright o pune în rolul unei Cecilia în halouri superbe de lumină în prima parte a filmului, dar Knightley refuză să lase personajul să devină un ideal amoros pasiv şi angelic pentru atrăgătorul Robbie interpretat de James McAvoy. Deşi îmbrăţişează feminitatea eterică a Ceciliei, Knightley se dovedește a fi hotărâtă și impunătoare în timp ce lumea neagă celor doi iubiți șansa de a fi împreună. Pasiunea dintre Knightley și McAvoy demonstreză că voința de a iubi merită efortul, indiferent ce obstacole ale vieții stau în cale.





 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod