Vedetele te ajuta sa ai un corp de vis

Am aflat deja din materialele anterioare care sunt secretele de alimentatie ale starurilor de la Hollywood si cum isi mentin acestea frumusetea...

Am aflat deja din materialele anterioare care sunt secretele de alimentatie ale starurilor de la Hollywood si cum isi mentin acestea frumusetea si farmecul dupa ce au "sarit" de 50 de ani. A ramas, insa, o singura problema nelamurita si anume modalitatea prin care locatarele "Cetatii Filmului" reusesc sa-si mentina silueta.

Desigur, explicatia cea mai simpla care ne vine in minte atunci cand le privim cum zambesc in fata camerelor de filmat sau a aparatelor foto, afisand o silueta fara cusur, este una si buna: aceste femei dispun de suficiente resurse materiale si influenta pentru a avea absolut tot ce poftesc, inclusiv un trup de zeita.

De la terapii alternative de infrumusetare si modelare corporala (din care nu lipsesc excentricitatile de genul bailor in lapte de capra!), pana la injectii cu Botox sau "clasicul" bisturiu, vedetele nu precupetesc nimic pentru a arata ca "scoase din cutie". Insa, chiar daca (unele dintre ele) apeleaza la aceste variante ajutatoare, este suficient pentru a-si mentine silueta? Oare oricare dintre aceste terapii sau operatii estetice le dau starurilor "unda verde" la a manca oricat si orice, in "dulcele" stil al vietii sedentare?

Criticii de moda, dar si instructorii de fitness ai vedetelor spun ca nu. Lasand la o parte beneficiile pe care modalitatile artificiale de infrumusetare le aduc asupra corpului vedetelor, acestea sunt nevoite, ca oricare dintre noi, sa transpire pentru a afisa o silueta zvelta.

Le vedem frecvent fotografiate cu o sticla de apa in mana, alergand alaturi de instructorul personal sau luand parte la sesiuni intense de Pilates si realizam ca, pana la urma, obiceiul de a face miscare este obligatoriu indiferent de varsta sau statut social. Astfel, cu putina vointa, putem si noi sa transformam sportul intr-un aliat de nadejde al sanatatii si frumusetii corpului nostru.

Nu te lasa, insa, inselata de aparente. Indiferent cat de generoasa a fost natura cu unele staruri, acestea sunt nevoite, prin prisma meseriei si imaginii lor, sa adopte o alimentatie corecta si sa aleaga sportul care li se potriveste, indiferent de cat de greu le este.

Un exemplu in acest sens este supermodelul Gisele Bundchen, care consuma in special alimente bogate in proteine si fibre, cum sunt legumele si carnea slaba. Potrivit site-ului Coaches.aol.com, frumoasa Gisele completeaza regimul strict cu reprize "distractive" de exercitii fizice, pentru a beneficia de un moral ridicat. Iar jogging-ul pe plaja, kick-boxing-ul si patinajul functioneaza de minune in cazul ei.

Sportul face furori si printre domnii de la Hollywood: fortat de imprejurari sa dea jos din "burtica", Tobey Maguire a decis ca cea mai buna optiune este sportul - practicat intens si regulat, asa cum ii sta bine unui adevarat… Spiderman. Prin urmare, Tobey nu a stat prea mult pe ganduri si s-a apucat constincios de yoga, arte martiale si gimnastica.

Instructorul sau i-a recomandat sa se concentreze in special pe exercitiile de tip cardio, pentru ca miscarile complicate ale Omului-Paianjen sa nu-i mai puna niciun fel de probleme. Asadar, actorul a efectuat minimum 20 de minute de exercitii cardio de trei ori pe saptamana, alternate cu ciclism, alergari si urcatul scarilor timp de cinci zile din saptamana. Rezultatele nu au intarziat sa apara, iar tu nu ramane decat sa ii urmezi exemplul.

Tot la yoga si exercitiile cardio apeleaza si Rachel Weisz pentru a se mentine in forma. Actrita din "Mumia" spune ca prefera in special inotul si excursiile montane.

Pasionata de plimbarile in natura si de exercitiile in aer liber, in general, Reese Witherspoon, faimoasa "blonda de la Drept", si-a descoperit o noua pasiune, care o ajuta sa-si pastreze un tonus de invidiat: Kundalini Yoga. Astfel, Reese a scapat de toate kilogramele acumulate dupa nasterea celui de-al doilea copil al sau, Deacon, si afiseaza astazi o silueta demna de toata admiratia.

Iata cat de multe poti face daca ai vointa: dupa ce l-a nascut pe cel de-al doilea copil al sau, actrita Denise Richards a preferat sa renunte (de dragul siluetei) la cateva ore in plus de somn pentru a se trezi la ora 5 dimineata si a merge la sala, unde o astepta instructorul cu un set solicitant de exercitii cardio.

Nici muzicienii nu sunt scutiti de la practicarea exercitiilor fizice, cu atat mai mult cu cat au nevoie si consuma multa energie in timpul concertelor. Iar Pink stie cel mai bine ca, practicand Pilates sau kickboxing, vitalitatea sa in timpul reprezentatiilor live atinge cote maxime.

Rihanna, in schimb, alege dansul pentru a se mentine in forma, insistand asupra faptului ca "este placut; slabesti chiar fara sa-ti dai seama, deoarece te distrezi pe cinste". Atunci cand se afla in turnee sau exerseaza miscari de dans chiar si doua saptamani pentru a filma un videoclip, artista isi poate permite sa mai… calce stramb cu cate o inghetata, fara repercusiuni asupra siluetei.

"Cand am concerte, dansez atat de mult incat pur si simplu ma pastrez in forma", a declarat ea, conform site-ului Aolhealth.com, adaugand apoi ca "trebuie sa ma hranesc in mod corect, insa cateodata se intampla sa ma abat de la regula. Chiar ma intreb uneori cum de nu ma ingras dupa zile intregi cand mananc inghetata de ciocolata sau paste din belsug. Dar apoi imi amintesc: tocmai ce m-am intors din turneu…"

Si colega ei de breasla, Britney Spears isi mentine silueta prin dans. Pentru a fi sigura de efecte, artista incorporeaza in programul sau de dans miscari energice, capabile sa puna pe fuga inesteticele "sunculite".

In cazul lui Fergie, lucrurile stau ceva mai complicat. Cantareata a declarat, dupa cum specifica site-ul Modeldietplan, ca timp de patru zile pe saptamana petrece o ora practicand un set de exercitii care include alergari (circa 3 kilometri), ridicarea unor greutati usoare, flotari si abdomene.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • John Dirnu pe 16 Aug 2010, 17:45
    Personal fitness and cognitive advisor

    Diet, Fitness, Cognition. Graduate California State University Major, Psychology Profession, Film Composer, Actor, Business Consultant. Teaching simple easy steps in developing a healthy routine of proper Thinking, Training and Diet so YOU can build up and enjoy a happy lifestyle and a successfull road towards your goals and real expectations.

    1
    0

  • Bebytza.. pe 17 Ian 2010, 00:49
    Rihanna

    Mie sincer nu mi se pare ca Rihanna ar fii plinuta.E o femeie foarte frumoasa si hai sa recunoastem arata extrem de bine.Si sunt convinsa ca multe si-ar dorii sa aiba silueta ei.

    1
    0

  • laura_feelings pe 10 Apr 2009, 13:30
    Rihanna

    Rihanna nu e cel mai bun exemplu de silueta de invidiat. E putin cam plinuta.

    1
    0

  • new2dva pe 7 Oct 2008, 17:00
    oarE?

    nu cred ca e foarte relevant articolul..ar trebui sa se vorbesca despre cum un om de rand poate ajunge la o silueta de invidiat si cum si-o poate mentine...chestie cu vedetele...e un basm....cum s-a zis mai sus....tine de meseria lor sa arate bine...oricum fara sport nu se poate face nimic

    1
    0

  • andreea_damian pe 25 Sep 2008, 10:42
    cum e?

    pai....vorbim de vedete trecute de 50 sau de cele mai tinerele?ca e un factor cat se poate se important.la 30 de ani poti arata bine doar dansand,de exemplu,dar la 50 ma indoiesc ca ar mai functiona la fel de eficient(doar cu putin noroc oferit de mama natura).in plus...sa se ocupe de aspect tine de meseria lor.asta fac ele toate ziulica(sau ar trebui);si nu se rezuma totul la un pic de dans sau alergat...e mult mai complex.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod