Sheryl Crow: Dieta care ţine cancerul la distanţă

Cancerul de sân nu face discriminări, iar vedetele sunt predispuse la acelaşi grad de risc ca şi femeile obişnuite. Anual, milioane de femei sunt diagnosticate cu această maladie. La nivel mondial, cancerul de sân constituie a două cauza de deces prin cancer la femei.

Cancerul de sân nu face discriminări, iar vedetele sunt predispuse la acelaşi grad de risc ca şi femeile obişnuite. Anual, milioane de femei sunt diagnosticate cu această maladie. La nivel mondial, cancerul de sân constituie a două cauza de deces prin cancer la femei, iar în România este cea mai frecventă formă de cancer diagnosticată la femei şi prima cauza de deces prin cancer în rândul acestora.

Sheryl Crow, Kylie Minogue, Christina Applegate, Cynthia Nixon sunt doar câteva dintre femeile celebre care au învins în lupta cu boala. Cântăreaţa Sheryl Crow a aflat că are cancer de sân în anul 2006, în urma unei mamografii de rutină. Starul rock a amânat imediat turneul în care urma să plece şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, urmate de şapte săptămâni de radioterapie. Sheryl recunoaşte că diagnosticul a luat-o pe neaşteptate. "Nu au existat cazuri în familia mea şi întotdeauna am fost preocupată de sănătatea mea. Fac mult sport pentru a mă păstra în formă şi nu credeam vreodată că voi suferi de cancer. Părerea mea este că starea de sănătate a fiecăruia depinde de stilul de viaţă şi de stresul de care ai parte în fiecare zi."

Sheryl însă face parte dintre norocoase. Pentru că boala a fost descoperită din timp, vedeta a reuşit să evite tratamente dure precum mastectomia sau chimioterapia. În timpul tratamentului, Sheryl şi-a păstrat optimismul, a avut o atitudine pozitivă, învăţând foarte multe lucruri despre nutriţie şi despre alimentele care stimulează sistemul imunitar.

 

Omega 3, important pentru o dietă sănătoasă

 

"Când am fost diagnosticată, primul lucru pe care l-am făcut a fost să consult un nutriţionist specializat în prevenirea bolilor şi în menţinerea stării de sănătate prin alimentaţie. Sfaturi precum consumul ridicat de omega 3 le urmez şi acum. Mănânc somon şi alte tipuri de peşte de cel puţin 3 ori pe săptămână," povesteşte vedeta.

Dieta cântăreţei conţine din plin nuci, migdale, legume cât mai diversificate ca şi culori şi prune uscate care aduc cantităţi importante de antioxidanţi. Setea şi-o potoleşte de multe ori cu suc de rodii cât şi supe sau sosuri de roşii, asta datorită sursei bogate de licopen. Dintre condimente, scorţişoara este preferata vedetei, folosind-o în special pentru a da gust cerealelor. "Unul dintre lucrurile pe care le-am învăţat este importanţa procesului prin care organismul scapă de resturile nefolositoare. Acesta este şi motivul pentru care consum batoane bogate în fibre," explică Sheryl.

 

Sportul, arma în lupta bolilor


Unul dintre lucrurile care o ajută să se menţină sănătoasă sunt antrenamentele zilnice de la care nu lipseşte nicioadată. "Sunt conştientă de faptul că exerciţiile fizice nu mă vor proteja 100% de boli dar cred că sportul este una dintre cele mai bune metode de a te păstra sănătoasă." Sala de gimnastică pe care Sheryl o are acasă este echipată cu toate aparatele necesare, aici antrenându-se zilnic. Cântăreaţa îşi începe antrenamentul cu o jumătate de oră de exerciţii cardio, elliptical machine sau StairMaster, iar apoi urmează exerciţii cu greutăţi şi Pilates.

"Sunt foarte încrezătoare în viitor. Cred că am scăpat de cancer definitiv. Dar îmi amintesc zilnic prin ce am trecut şi încerc să am un stil de viaţă sănătos, pentru a preveni recidiva."


Alimente de evitat!


Pentru a reduce riscul de cancer de sân, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, îţi recomandă să eviţi:
  • alimentele cu densitatea energetică mare (care au mai mult de 100 kcal/100 g): produsele de patiserie, dulciurile, produsele de tip junk food;
  • produsele cu încărcătură glicemica foarte mare, de exemplu, prăjiturile;
  • grăsimile hidrogenate şi parţial hidrogenate (margarină);
  • frunctele şi legumele preparate sub formă de dulceţuri, gemuri sau compoturi;
  • prăjelile;
  • conservanţii, coloranţii artificiali, aditivii alimentari în general;
  • prepararea şi încălzirea mâncărurilor la cuptorul cu microunde;
  • carnea roşie;
  • fumatul - cu toate că mulţi cercetători afirmă că nu s-a stabilit până în prezent o legătură precisă între fumat şi cancerul la sân, fumatul sensibilizează întreg organismul şi astfel predispune la diferite boli;
  • consumul de alcool.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ioana221 pe 28 Iun 2011, 05:23
    Iar Menci?

    Menci loveste din nou! Are si el cateva alimente pe care da vina de fiecare data cand se vorbeste de o boala: margarina, carnea rosie, produsele de patiserie sunt, in opinia lui, cauza cancerului, sclerozei, afectiunilor cardiace, vasculare ... orice boala! Vai de noi ..... pe el ar trebui sa-l credem? Nu, multumesc!

    1
    2

  • Popa Liviu Dorel pe 14 Iun 2011, 07:33
    Dieta care tine cancerul la distanta ?

    Toata nestiinta si toata prostia domnilor doctor este pusa de acestia pe seama cancerului ! Cum se inampla ceva la un pacient , hop cu diagnosticul :,,A AVUT CANCER '' !!!! In realitate majoritatea doctorilor de pe la noi sunt prosti de impung, te asteapta numai sa le umplii sacul de bani , dar nu fac nimic , macar sa puna un dignostic corect ! In rest ,,Dumnezeu cu mila'' !

    2
    0

  • LazyCat pe 11 Iun 2011, 07:16
    neclar si la deruta

    "fumatul - *cu toate că* mulţi cercetători afirmă că nu s-a stabilit până în prezent o legătură precisă între fumat şi cancerul la sân, fumatul *sensibilizează* întreg organismul şi astfel *predispune* la diferite boli" (...loc 9 din 10 in lista!!!) Hmmm! cata tristete...... "Cu toate că" sugereaza ca e OK deoarece nu s-a stabilit empiric o legatura directa! Domnul director prof dr GM fumeaza cumva?!...

    0
    1

  • me_eva pe 9 Iun 2011, 22:10
    balarie

    cine stie cum se mai face cancer? radiatii din mobila facuta din lemnele din padurile de la cernobal, etc. nu exista dieta sau mod de viata care sa te scape. poti doar sa te rogi ca scapi neatins.

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod