Practica Yoga, pentru minte, trup si spirit

Trainerul OSHO a discutat despre rolul fiecareia dintre cele doua faze, evidentiind faptul ca "Yoga inseamna unitate si trairea vietii in echilibru. Pentru ca in fiecare dintre noi exista doua parti - o latura activa, care are nevoie de miscare, actiune, scop si directie in viata, dar si cealalta, latura pasiva; aceasta e partea din noi care ne spune cand sa ne oprim si sa luam o pauza pentru relaxarea mintii si a corpului".

Yoga la feminin...

Probabil ca te intrebi, insa, ce avantaje ar aduce practicarea Yoga pentru tine, ca femeie. Majoritatea reprezentantelor sexului feminin duc o viata activa, sunt preocupate de familie, prieteni, cariera, si renunta la miscare si meditatie din lipsa de timp.

O atitudine si o informare corecta vizavi de beneficiile pe care cateva minute de Yoga (practicata in compania unui instructor avizat!) ti le poate aduce te-ar determina sa iti revizuiesti atitudinea fata de aceasta metoda de relaxare sau stimulare a mintii si corpului si, de ce nu, sa o practici cu placere.

Cum iti poate imbunatati viata un curs de Yoga? "In primul rand, prin redescoperirerea Feminitatii, a acelei puteri care se afla in fiecare femeie", spune Veet.

Acesta considera ca fiecare femeie redescopera astfel ce inseamna sa-si accepte feminitatea si propria senzualitate. "Si, chiar foarte important, sa-si accepte corpul, pentru ca stim ca multe dintre femei sunt nesigure pe propriul corp. Totodata, Yoga le ajuta sa isi recape puterea data de acceptarea propriilor emotii, si nu de reprimarea lor. Femeia este stralucire, iar stralucirea, prin meditatie si yoga, vine din interior", a mai spus trainerul OSHO. 

Totodata, firea usor introvertita, inclinata catre trairi si sentimente a femeii, conduce catre dezvoltarea unei relatii personale de iubire cu Divinitatea, bazata pe calitatea devotiunii, dupa cum a precizat Didi Ananda Devapriya. "De exemplu, multi poeti mistici, cantareti sau sfinti din traditia Yoga erau femei".

Femeile pot gasi solutia unor probleme de sanatate specifice lor in practicarea regulata a Yoga, aceasta avand un rol benefic in reglarea ciclului menstrual sau in ameliorarea unor simptome, precum crampele abdominale. De asemenea, anumite practici Yoga si-au dovedit eficienta in usurarea durerilor nasterii.

In plus, o viata echilibrata, sanatoasa, bazata pe o alimentatie vegetariana si pe practicarea Yoga, contribuie la dezvoltarea unei imunitati puternice in fata bolilor, la imbunatatirea aspectului pielii si la cresterea sperantei de viata.

"Meditatia, la randul ei, contribuie la cresterea respectului de sine, a increderii in propria persoana si ajuta la eliminarea complexului de inferioritate", a mai spus Didi Ananda Devapriya.

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • greculescu pe 22 Ian 2013, 19:38
    buna

    se face yoga si in craiova ?

    0
    0

  • elena lupsan pe 5 Sep 2012, 09:35
    YOGA in România

    Şi pentru că în Sfînta Evanghelie ne-a rămas cuvântul Domnului nostru Iisus Hristos: “Fiţi dar voi desăvârşiţi precum Tatăl vostru Cel din ceruri desăvârşit este” (Matei 5, 48), evident că nu poate cineva decât să aibă în vedere desăvârşirea şi ca integrare spirituală în absolut. Probabil că aşa s-a dezvoltat şi mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut (M.I.S.A.) care este o asociație non-profit înființată la data de 23 ianuarie 1990 în București de Gregorian Bivolaru. Are caracter socio-profesional, filosofic și educativ iar scopul său este ridicarea nivelului spiritual al oamenilor prin popularizarea cunoștințelor și practicilor Yoga

    0
    3

  • Anastasia pe 12 Oct 2011, 12:51
    Iti recomand

    Avem doua saptamani de Yoga Gratis (13.10.2011- 27.10.11), cursurile incep pe 13 octomprie ora 17.30. Te rugam sa trimiti un email de confirmare cu numele tau comple... Alatura-te si tu! http://www.wix.com/catind/yoga

    0
    1

  • odill pe 21 Sep 2010, 22:32
    yoga

    stiti unde se practica yoga in Bucuresti? ceva de incredere si serios, cu traineri pregatiti?

    1
    0

  • newton barua pe 3 Sep 2009, 08:35
    nbful86@hotmail.com

    Dear Sir, We would like to know about ensuing conference.

    1
    0

  • Lulu25 pe 5 Ian 2009, 04:16
    In sfarsit un articol despre yoga

    Yoga nu este foarte cunoscuta in Romania si cred ca articole de acest gen sunt binevenite, pentru ca romanii(majoritatea) cand aud de yoga se gandesc la yoghinii care erau la stiri acum catva timp, care faceau sex in grup si droguri, numai yoga nu faceau. Practic yoga si o recomand tuturor, cand nu fac o saptamana sau doua chiar resimt. Si nu trebuie neaparat sa iti pui picioarele dupa cap sau sa stai in cap, majoritatea pozitiilor sunt destul de accesibile.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod