Practica Yoga, pentru minte, trup si spirit

Fiecare postura din Yoga are un rol bine definit si, pe masura ce ti-o insusesti foarte bine, poti varia miscarile, urcand, astfel, catre un alt nivel. In felul acesta, iti vei pastra concentrarea si vei persevera. In plus, corpul tau va deveni mai suplu si mai flexibil, bucurandu-te in acelasi timp de un tonus bun.

Este esential sa apelezi la un instructor avizat, care sa te indrume si sa iti ofere informatii corecte cu privire la practicile Yoga. Daca este practicata corect, Yoga are cu adevarat o influenta pozitiva asupra sanatatii si psihicului nostru.

Pentru fizic, asa cum a declarat Suman Namdev, instructor Yoga la un club sportiv din India, "practicarea acestui tip de meditatie aduce beneficii considerabile pentru imbunatatirea sau stabilizarea sanatatii. Anumite practici din Yoga s-au dovedit eficiente in tratamentul unor boli ale aparatului cardiovascular, al astmului, problemelor urinare, constipatiei sau migrenelor".

La randul sau, Didi Ananda Devapriya a subliniat ca anumite practici Yoga si-au dovedit eficienta in combaterea unor probleme de sanatate, care variaza de la tulburari digestive pana la cancer, sau in combaterea unor probleme ce tin de psihic, cum ar fi timiditatea, anxietatea sau depresia.  

Exista anumite practici Yoga adaptate "omului modern, foarte ocupat si activ in viata profesionala", dupa cum a explicat Cristian Veet, trainer si coach NLP, Centrul OSHO de meditatie si dezvoltare personala.

Acesta a adaugat ca "traim vremuri in care mintea e foarte agitata si nu mai e atat de usor sa ne relaxam din cauza conditiilor de stres de zi cu zi. Metoda pe care o practic a fost dezvoltata de OSHO, mistic ce a trait in India, in secolul XX, si consta, in principal, din doua faze: prima este faza activa, ce inseamna punerea corpului in miscare prin dans sau exprimare corporala, iar a doua faza presupune ne-miscare, sau, dupa cum se mai spune, faza meditatiei".

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • greculescu pe 22 Ian 2013, 19:38
    buna

    se face yoga si in craiova ?

    0
    0

  • elena lupsan pe 5 Sep 2012, 09:35
    YOGA in România

    Şi pentru că în Sfînta Evanghelie ne-a rămas cuvântul Domnului nostru Iisus Hristos: “Fiţi dar voi desăvârşiţi precum Tatăl vostru Cel din ceruri desăvârşit este” (Matei 5, 48), evident că nu poate cineva decât să aibă în vedere desăvârşirea şi ca integrare spirituală în absolut. Probabil că aşa s-a dezvoltat şi mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut (M.I.S.A.) care este o asociație non-profit înființată la data de 23 ianuarie 1990 în București de Gregorian Bivolaru. Are caracter socio-profesional, filosofic și educativ iar scopul său este ridicarea nivelului spiritual al oamenilor prin popularizarea cunoștințelor și practicilor Yoga

    0
    3

  • Anastasia pe 12 Oct 2011, 12:51
    Iti recomand

    Avem doua saptamani de Yoga Gratis (13.10.2011- 27.10.11), cursurile incep pe 13 octomprie ora 17.30. Te rugam sa trimiti un email de confirmare cu numele tau comple... Alatura-te si tu! http://www.wix.com/catind/yoga

    0
    1

  • odill pe 21 Sep 2010, 22:32
    yoga

    stiti unde se practica yoga in Bucuresti? ceva de incredere si serios, cu traineri pregatiti?

    1
    0

  • newton barua pe 3 Sep 2009, 08:35
    nbful86@hotmail.com

    Dear Sir, We would like to know about ensuing conference.

    1
    0

  • Lulu25 pe 5 Ian 2009, 04:16
    In sfarsit un articol despre yoga

    Yoga nu este foarte cunoscuta in Romania si cred ca articole de acest gen sunt binevenite, pentru ca romanii(majoritatea) cand aud de yoga se gandesc la yoghinii care erau la stiri acum catva timp, care faceau sex in grup si droguri, numai yoga nu faceau. Practic yoga si o recomand tuturor, cand nu fac o saptamana sau doua chiar resimt. Si nu trebuie neaparat sa iti pui picioarele dupa cap sau sa stai in cap, majoritatea pozitiilor sunt destul de accesibile.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod