Trucul simplu prin care o salată poate fi și mai sănătoasă

Este cunoscut faptul că toate verdețurile sunt o sursă mare de nutrienți dar ajută la menținerea siluetei. Totuși, un studiu finanțat de Centro Americano Nutricional del Huevo a dezvăluit că oul poate aduce beneficii suplimentare salatei, deoarece potențează absorbția de carotenoide (pigmenți care conțin vitamina A) a corpului uman, relatează ziarul spaniol ABC, citat de Agerpres.

Potrivit revistei de specialitate American Journal of Clinical Nutrition, carotenoidele sunt cele care dau o culoare determinată legumelor. "O salată cu legume de diferite culori oferă corpului mai multe tipuri de carotenoide: betacaroten, luteină, zeaxantină și licopen. Lipidele pe care le conține oul potențează absorbția de carotenoide", afirmă nutriționistul Wayne Campbell.

În opinia lui Jung Eun Kim — cercetător participant la studiu — una din marile probleme actuale este că populația nu mănâncă suficiente verdețuri, iar atunci când mănâncă salată o asezonează cu tot felul de sosuri sau dressinguri calorice, care o fac să-și schimbe gustul și să devină chiar mai calorică decât un hamburger cu brânză.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod