Top 7 cele mai ciudate mâncăruri din lume. Priveşte şi te îngrozeşte!

De la ciocolata prăjită care este la mare căutare în Scoţia până la vinul de şarpe, faimos în China şi Vietnam, iată câteva dintre cele mai ciudate mâncăruri care se consumă în diferite colţuri ale lumii.

1. Batoanele Mars prăjite (Scoţia)

Cum alegem noi cartofii prăjiţi de la fast-food, scoţienii mai pot să opteze pentru batoanele Mars prăjite în baie de ulei. Potrivit publicaţiei britanice DailyMail, batoanele de ciocolată prăjite se regăsesc în meniul scoţienilor încă din anul 1995.




2. Cele mai ciudate mâncăruri: Vinul de şarpe (China şi Vietnam)

În China şi Vietnam poţi să comanzi un vin de şarpe, care se consumă în cantităţi mici, deoarece adesea se folosesc şi şerpii veninoşi.

Această băutură populară în aceste ţări ar avea proprietăţi revigorante pentru organism. Se prepară prin introducerea şarpelui în vinul preparat din orez sau prin mixarea sângelui de şarpe cu alcool. Foto: http://www.telegraph.co.uk





3. Păianjeni prăjiţi (Cambodgia)

Tarantulele prăjite pe care să le treci printr-un sos de lime şi piper negru sunt considerate o delicatesă în Cambodgia.





4. Cele mai ciudate mâncăruri: Brânză cu larve de muşte (Sardinia)


Este un sortiment de brânză preparată din lapte de oaie.

Până aici sună bine, însă brânză este completată cu nişte larve de muşte care au rolul de a frăgezi brânza, datorită acidului din sistemul lor digestiv. Deşi este interzisă în Italia, deoarece este periculos pentru sănătate, localnicii consumă acest fel de brânză. Aceştia susţin că brânza nu trebuie consumată când larvele sunt moarte, ci doar atunci când observi viermişorii translucizi mişunând.





5. Viermii de mătase prăjiţi (Coreea)

O gustare preferată de coreeni este numită "Beondegi", adică viermi de mătase prăjiţi.

Aceştia sunt serviţi ca gustare sărată, precum mâncăm noi alunele sau seminţele.





6. Ou de raţă cu embrion format (Filipine)
"Balut", cum se numeşte această mâncare este o delicatesă în Filipine, China şi Vietnam. De asemenea, se presupune că are proprietăţi afrodiziace. Ce este mai exact? Un ou de raţă cu embrion care este fiert în coajă. Foto:  http://www.telegraph.co.uk





7. Cele mai ciudate mâncăruri din lume: Cafeaua din excremente de pisică

Băutura exclusivistă este realizată din boabele de cafea consumate de mamiferul Zibeta Asiatică, un fel de pisică.

Aceasta se hrăneşte cu fructele de cafea, iar bobul este eliminat, cules apoi de lucrătorii de pe plantaţie, purificat şi uscat.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lorena pe 24 Sep 2013, 18:55
    ....

    am doi purcei de guineea,in curand fac trei ani si sunt tare dragalasi,am avut caini,pisici,iepuri,pasarele dar de cand am vazut poze cu purcelusi de guineea prajiti si un documentar despre Kina in care se mananca aproape 100% din animalele care exista pe acolo am incetat sa mai mananc carne!!!!!!!!!!

    1
    0

  • Ioana pe 4 Sep 2013, 22:45
    branza cu...cucotzi

    asa se numesc larvele de muste...cucoti (cucotzi). Sotul meu le foloseste la pescuit. Imput tot ce ating (de asta si trag pestii la ei). Sunt niste imputiciuni care traiesc prin mortaciuni...asta mananca francezii! Ma asteptam la mai mult de la ei!

    3
    0

  • Utilizator Yahoo pe 4 Sep 2013, 22:13
    mancare ca la mama lor

    Am citit si m-am ingrozit. Dar nu se stie ce vremuri vin. Probabil pentru asiatici , aceste mancaruri sunt delicatese ,sau foametea e mare! Oricum , sunt obsedati de proprietati afrodisiace. Sa le fie de bine!

    2
    0

  • Ionica pe 4 Sep 2013, 22:09
    cmentariu

    oameni buni , cite lucruri sint pe lumea aceasta pe care eu nu le-am auzit niciodata ex; vin de sarpe ;cafea din extremente DUMNEZEULE , multe lucruri sint pe lumea aceasta pe care nu mi le puteam imagina niciodata

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod