Top 6 cele mai sănătoase alimente pentru creier

Ai grijă de corpul tău, dar câtă atenție acorzi sănătății creierului? Știi care sunt cele mai sănătoase alimente pentru creier care-l protejează de bolile grave?
 
Atunci când vine vorba despre felul în care ne menținem sănătoși pe termen lung, este foarte important să avem grijă de corpul nostru, dar la fel de important este să avem grijă de creierul nostru. Cu siguranță că nu este frumos pentru aspectul fizic atunci când îmbătrânim dar, atâta vreme cât ne păstrăm judecata intactă și abilitatea de a conversa, îmbătrânirea nu mai pare un proces atât de îngrozitor.

Și atunci este normal să avem grijă de sănătatea creierului la fel cum avem și de restul organismului.
Și dacă, lecturile și jocurile care stimulează funcționarea creierului reprezintă partea activ a întreținerii sănătății neuronale, alimentația reprezintă partea ascunsă a acestui proces complicat.
 
  
 
„Începem să înțelegem din ce în ce mai bine impactul pe care nutriția îl are asupra procesului de învățare și al memoriei – din copilărie și până la maturitate. Alimentația joacă un rol foarte important în crearea unor legături neuronale puternice, care ne ajută să ne concentrăm, ne mențin memoria în parametrii optimi de funcționare și, în cele din urmă, ne ajută să fim ceea ce suntem”, susține dr.
Matt Kuchan, cercetător principal în cadrul companiei Abbott, specializată în sănătatea creierului și citat de publicația byrdie.co.uk În viziunea dr. Kuchan, unele alimente au un rol benefic asupra sănătății neuronale, în timp ce altele au un efect nociv asupra creierului. Iată care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumăm pentru a avea un creier sănătos.


Cele mai sănătoase alimente pentru creier

1 din 7

1. Fructele intens colorate

Fructele intens colorate conțin un antioxidant foarte important, numit luteină, despre care se știe că îmbunătățește vederea dar noile studii, efectuate de compania Abbott și de University of Illinois, au indicat că persoanele în vârstă care consumă luteină au o inteligență mai bine focusată, precum și aptitudinea de a reține și folosi informațiile pe care le-au dobândit de-a lungul vieții.

Dacă optați pentru consumul de fructe, atunci prima recomandare ar fi afinele. Foarte bogate în antioxidanți, fibre și vitaminele C și K, aceste fructe au multe efecte benefice asupra sănătății. De asemenea, afinele au și un conținut ridicat de acid galic, care este un neuroprotect excelent împotriva stresului și al degenerării neuronale.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod