Top 10 mituri despre mâncare. De unde provin anumite alimente?

Există multe mâncăruri delicioase care, din cauza denumirilor, se confundă cu așa-zisa țară de origine. De cele mai multe ori, francezii stau la baza acestor confuzii. Cea mai mare platformă de food ordering din România a selectat 10 dintre cele mai des întâlnite mituri despre preparate care nu provin chiar de unde le zic numele că ar proveni.

1. Cartofii pai – celebrii french fries

Mit: Cartofii pai sunt originari din Franța - Americanii le spun „fries”, englezii îi numesc „chips, toată lumea e înnebunită după ei, însă belgienii i-au gătit prima dată așa.

O poveste locală relatează cum belgienii aveau des obiceiul să prăjească pești de mici dimensiuni, iar atunci când nu îi aveau, tăiau și prăjeau cartofi în formă de pește.

2. French toast, sau, pe românește – frigănele

Mit: French toast-ul este franțuzesc.

E adevărat că francezilor le place să-și asume cam tot ce ține de capodopere culinare, însă french toast-ul există de când francezii încă nu erau francezi.

Originea deliciosului preparat dulce este plasată într-o carte de bucate din Imperiul Roman al secolului patru. Deci, sunt șanse foarte mari ca desertul franțuzesc să fie, de fapt, italian.

3. Nachos

Mit: Mexicanii mănâncă nachos încontinuu. Da, un nativ mexican a inventat nachos, însă nu neapărat pentru consumul co-naționalilor.
Se pare că au fost „creați” tocmai pentru a satisface apetitul turiștilor nord-americani din cât mai puține ingrediente cu putință.

Cel care a gătit prima dată nachos este cunoscut ca „Ignacio”, de unde și numele preparatului.
 
4. Spaghete cu chifteluțe

Mit: Spaghetele cu chiteluțe sunt italiene. De când cu celebra scenă din Lady and the Tramp, toată lumea trăiește cu impresia că italienii sunt inventatorii delicioaselor spaghete cu chifteluțe. Nimic mai greșit!

Să ne înțelegem, pe niciun meniu al unui restaurant din Italia nu veți găsi acest preparat.

5.
Croissant


Mit: Croissant-ul este franțuzesc. Greșit, din nou.

De fapt, denumirea croissant vine de la „kipferl”, cel mai probabil un preparat inventat sau descoperit de un austriac get-beget.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod