Tinerete fara batranete prin alimentatie corespunzatoare

Daca iti doresti sa-ti mentii tineretea - sau, cel putin, sa arati de parca ai avea cu cativa ani mai putin - un prim pas il constituie alimentatia. Majoritatea oamenilor nu realizeaza ca unele alimente, care au capacitatea de a combate deteriorarea si imbatranirea celulelor, sunt mult mai eficiente pentru organism decat oricare alte suplimente nutritive. Daca ne-am controla alimentatia, poate ca nu am mai fi nevoite sa investim sume considerabile in tratamente de regenerare a epidermei sau chirurgie plastica.

Principalul atribut care transforma unele alimente in adevarate arme de lupta impotriva batranetii o constituie concentratia crescuta de antioxidanti, care au capacitatea de a sintetiza si neutraliza agentii chimici perturbatori, cunoscuti sub denumirea de radicali liberi, ce accelereaza procesul deteriorarii celulelor.


Cercetarile intreprinse in domeniu au demonstrat ca anumite sortimente de fasole sunt printre cele mai bogate resurse de antioxidanti, urmate de afine si alte fructe de padure. Asadar, din fericire, nu trebuie sa te "sacrifici" consumand aceste alimente, care sunt gustoase, chiar daca in context le putem considera chiar medicamente. Nici consumul de anghinare nu trebuie evitat, ele fiind de asemenea o sursa pretioasa de antioxidanti.

Exista o varietate de metode prin care poti include alimentele acestea in meniul zilnic - de exemplu, adauga o lingura de afine sau de fasole rosii in salata, ori cateva lingurite de cirese taiate in iaurt sau in cerealele servite la micul dejun. Posibilitatile sunt numeroase, important fiind sa realizezi un echilibru sanatos. Cel mai bun program impotriva imbatranirii presupune consumul alimentelor recomandate mai jos, in asociere cu unele bogate in fibre (cereale), proteine (somon), precum si legume verzi.


Sa fim realisti: daca ai in jur de 50-60 de ani, consumul acestor alimente nu-ti va reda culoarea naturala a parului si nici nu-ti va inlatura ridurile. Dar cu siguranta te va ajuta sa previi efectele trecerii timpului si sa le incetinesti actiunea daunatoare. De asemenea, cu cat incepi mai devreme, cu atat rezultatele vor fi mai vizibile si mai semnificative.

Specialistii americani in nutritie, in colaborare cu cei in gerontologie, au pus la punct o lista cu alimentele recomandate pentru prevenirea imbatranirii.

Fasole rosii cu bobul mic
Se consuma gatite, fiind bogate in antioxidanti, fibre, proteine, acid folic, potasiu, fier, magneziu si zinc.

Afine
Se recomanda consumul de fructe proaspete, deoarece astfel isi pastreaza proprietatile nutritive. Sunt bogate in antioxidanti, acid elagic (cu proprietati anticancerigene), fibre, precum si vitaminele B2, C si E.


Fasole rosii cu bobul mare
Se consuma gatite si contin antioxidanti, fibre, proteine, acid folic, potasiu, fier, magneziu si zinc.

Fasole albe cu bobul mare
Analog celorlalte specii mentionate, se consuma gatite si sunt bogate in antioxidanti, fibre, proteine, acid folic, potasiu, fier, magneziu si zinc.

Coacaze
Se vor consuma proaspete; dupa gust, se poate presara zahar - dar cu cat mai putin, cu atat mai bine. Sunt bogate in antioxidanti, acid elagic si vitamina C.

Anghinare
Se recomanda sa fie gatite si sunt bogate in antioxidanti, acid folic, potasiu, biotina (vitamina H, care normalizeaza metabolismul lipidic si glucidic) si vitamina C.

Mure
Vor fi consumate proaspete si contin antioxidanti, acid elagic, precum si vitaminele C si E.

Prune uscate
Se consuma ca atare si sunt recomandate pentru continutul bogat in fibre, antioxidanti, beta-caroten, potasiu, fier si vitaminele din grupa B.


Zmeura
Recomandate a fi consumate proaspete, micutele fructe parfumate sunt bogate in antioxidanti, acid elagic, fibre, monoterpene (compusi care contribuie la mentinerea nivelului colesterolului) si vitamina C.

Capsune
Asemenea celorlalte fructe, se vor consuma proaspete si sunt recomandate pentru continutul bogat in antioxidanti, acid elagic, fibre, mangan (ajuta
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • merkhury pe 11 Oct 2010, 19:13
    tinerete fara batranete,nemurire

    CEI CARE VOR SA DEVINA NEMURITORI SI CU TINERETEA PASTRATA MEREU POT SA CONTACTEZE PE ID DE MESSENGER LIFE.MANAGER PE ROMANUL CARE INTRADEVAR A DESCOPERIT SECRETELE NEMURIRII INTR-O MASURA ATAT DE PERFECTA SI BUNA INCAT NU TE MAI TEMI DE MOARTEA NATURALA CI DE CEA ACCIDENTALA..PE LANGA HRANA ADECVATA SI SCAPAREA DE TOXINE MAI TREBUIE SI ACUMULARE DE ENERGIE INN SI YANG CARE COMBINATA CU CAMPURILE ENERGETICE ALE TIPURILOR DE CELULE DIN ORGANISM SI GANDURI SA DEBLOCHEZE ORICE E BLOCAT.ETC.CEI CARE AVETI BANI PE MASURA SI SA INVATATI CE SI CUM SAU SA PROMOVATI DESCOPERIREA LUI IN MEDIA IL PUTETI CONTACTA.SUCCES.ID LIFE.MANAGER.

    0
    1

  • Marian pe 6 Iun 2010, 16:07
    Adevarat

    Chiar este posibil cu adevarat,se poate muri tanar si prin metode naturale fara interventia altor factori.

    1
    1

  • radu pe 8 Mar 2010, 11:00
    http://www.tineretefarabatranete.ro/programe-nutritionale-gnld/

    Rastoarna-ti piramida alimentara! Consuma cereale integrale, fructe si legume. Dar persoanele care isi propun aceste obiective sunt in dificultate atunci cand trebuie sa le duca la indeplinire. Un stil de viata prea frenetic, necesitatea de a manca pe unde apuca, dar mai ales prezenta covarsitoare a alimentelor industriale in detrimentul celor integrale toti acesti factori fac imponsibila o alimentatie sanatoasa, ducand la grave carente nutritionale. In acest moment principalele autoritati mondiale din domeniul sanatatii, sunt de acord asupra faptului ca cea mai buna solutie pentru problemele legate de bolile cronice este data de controlul greutatii, activitatea fizica si de o dieta variata. Am identificat problema, dar care este rezolvarea!?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod