Sfecla rosie si castraveti

Superalimente care curăţă corpul de toxine şi te apără de boli

Chiar dacă este imposibil să ne ferim de toxine, există câteva superalimente care au un efect puternic detoxifiant şi pe care trebuie să le incluzi în meniul tău.
Organismul nostru este bombardat zilnic de toxine, fie că provin din hrana pe care o consumă, din aerul pe care-l respirăm, din apa pe care o bem sau din produsele cosmetice pe care le folosim cu regularitate. Pentru că ne este aproape imposibil să scăpăm de toxine, chiar şi atunci când încercăm să avem o alimentaţie organică şi cât mai curată, trebuie să ştii că este bine să incluzi în meniul zilnic câteva superalimente care intensifică procesul de curăţare a corpului de toxine. Iată care sunt aceste alimente:

1. Sfecla roşie

Are un efect detoxifiant asupra ficatului şi stimulează eliminarea toxinelor din corp. Betaina şi pectina sunt două dintre substanţele care se regăsesc în sfecla roşie şi sunt recunoscute pentru faptul că protejează ficatul.

 

2. Castraveţii

Au un conţinut foarte mare de apă şi minerale, ajutând astfel rinichii să elimine toxinele. De asemenea, castraveţii au un efect alcalin asupra corpului, nu conţin calorii şi previne deshidratarea organismului pe timpul verii.

3. Fructele de pădure

Au o cantitate mare de antioxidanţi şi ajută la eliminarea acidului uric, având grijă de sănătatea rinichilor. Merişoarele şi afinele sunt printre cele mai bune fructe pe care le poţi consuma pentru a avea grijă de rinichii tăi.

4. Turmericul

Este considerat un superaliment de sute de ani, fiind util în foarte multe probleme de sănătate. Datorită substanţelor care se regăsesc în el, turmericul stimulează funcţiile ficatului şi-l ajută să scape de toxine.

5. Usturoiul

Este recunoscut din vremuri străvechi pentru multiplele sale proprietăţi. Datorită conţinutului ridicat de alicină, usturoiul este un ingredient minune pentru corp, favorizând eliminarea toxinelor.

Este foarte important să-l consumi în stare crudă pentru a beneficia de efectele sale.

6. Păpădia

Este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai bune diuretice, având un efect benefic asupră sănătăţii rinichilor. Această plantă împiedică retenţia apei în organism, favorizează eliminarea toxinelor şi previne infecţiile urinare. Poţi să consumi ceaiul de păpădie de câte ori ai ocazia pentru a avea grijă de sănătatea rinichilor.

 

7. Pătrunjelul

Are un rol important în prevenirea infecţiilor urinare şi favorizează eliminarea toxinelor. Consumă pătrunjelul verde în salate şi presară-l peste toate mâncărurile gătite.

8. Lintea

Conţine foarte mult zinc şi ajută la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, ea ajută ficatul să funcţioneze bine, favorizând absorbţia nutrienţilor esenţiali pentru corp.

9. Avocado

Conţine o substanţă care este recunoscută pentru faptul că ajută la eliminarea toxinelor din corp. Are şi proprietăţi anticancerigene şi o cantitate mare de vitamina K, esenţială pentru sănătatea ficatului.

10. Varza

Atât varza cât şi celelalte legume din familia cruciferelor au proprietăţi anticancerigene demonstrate. Datorită conţinutul său bogat în sulf, varza favorizează eliminarea toxinelor din corp, în special a celor care provin din pesticide şi tratamentele medicamentoase. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod