supa de oase beneficii

Supa de oase. Beneficii pentru sănătate și frumusețe

Supa de oase a devenit peste noapte un aliment foarte trendy, în special datorită vedetelor și influencerilor. Au apărut numeroase produse pe bază de supă de oase, de la suplimente și până la jeleuri.
Chiar dacă pare un trend nou, supa de oase nu este o noutate. Acest aliment este consumat de mii de ani. În medicina tradițională chinezească supa de oase era folosită pentru a îmbunătăți sănătatea rinichilor și pentru a susține sistemul digestiv. Dar de ce este un preparat atât de popular și care sunt beneficiile sale?

Ce este supa de oase?


Supa de oase este un preparat obținut prin fierberea oaselor de vită, porc sau pasăre, la care se adaugă diverse legume, ierburi aromate sau alte condimente. Nu este același lucru ca o supă sau o ciorbă obișnuite pentru că supa de oase se obține prin fierberea oaselor pentru mai mult timp, de obicei prin metoda slow cooking. 

Citește și: 12 alimente pe care le-ai consumat greșit toată viața.
Roșiile se numără printre ele!

Supa de oase: beneficii


Supa de oase are numeroase beneficii datorită conținutului ridicat de substanțe nutritive. În primul rând este o sursă bună de proteine, de aproximativ șase grame de proteine la o cană cu supă. Conține calciu, fosfor și potasiu. Iată ce beneficii are supa de oase:

Vindecă și protejează intestinele


Gelatina conținută de oase ajută la vindecarea și refacerea mucoasei intestinale. Acest efect este benefic în special în cazul persoanelor care se confruntă cu diaree, constipație sau intoleranță la anumite alimente.

Protejează articulațiile


Suplimentele cu glucosamină sunt folosite de mult timp pentru a trata persoanele care se confruntă cu dureri articulare. Dar se pare că și supa de oase conține glucosamină.
Spre deosebire de suplimente, supa de oase oferă și alte beneficii nutriționale care ajută la reducerea durerii. Sulfatul de condroidină, care se găsește în cartilajul care protejează articulațiile, poate preveni osteoartrita.

Crește producția de colagen


Prin fierberea lentă, în supa de oase se eliberează colagen și gelatină. Colagenul este un element de bază prezent în cele mai multe celule ale corpului, de la piele și oase și până la creier. Pielea are nevoie de colagen pentru a-și menține fermitatea și a avea un aspet tânăr cât mai mult timp. Pe măsură ce îmbătrânim, producția de colagen de la nivelul pielii scade, ceea ce duce la efectul de piele lăsată și la apariția ridurilor. Studiile au arătat că suplimentele cu colagen îmbunătățesc elasticitatea pielii.
Supa de oase, fiind o sursă bogată de colagen, poate acționa în același mod.

Îmbunătățește somnul


Studiile au arătat că glicina, care se găsește în supa de oase, poate ajuta la îmbunătățirea somnului. Contribuie la un somn adânc și odihnitor, ceea ce este esențial pentru menținerea sănătății fizice și mentale.

Susține sistemul imunitar


Supa de oase are o concentrație ridicată de minerale, iar unii specialiști o numesc din acest punct de vedere un adevărat superaliment. Aportul adecvat de minerale poate îmbunătăți funcționarea sistemului imunitar, prevenind astfel îmbălnăvirea și ajutând la combaterea virusurilor și bacteriilor.

Crește rezistența oaselor


Fosforul, magneziul și calciul din supa de oase contribuie la întărirea oaselor și articulațiilor. Este un alimente bogat în nutrienți care pot preveni sau ameliora afecțiuni ale sistemului osos.

Oferă un aport de proteine


Proteinele sunt esențiale pentru sănătatea întregului organism și sunt foarte importante atunci când vrei să slăbești. Corpul consumă mai multe calorii pentru a digera proteinele, ceea ce înseamnă că oferă sațietate și te ajută să slăbești.
De asemenea, proteinele contribuie la dezvoltarea masei musculare, fiind foarte importante atunci când faci sport. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod