Studiu. Creierul poate fi antrenat ca să poftească la alimente sănătoase




Alimente care nu ar trebui să-ţi lipsească dacă vrei să mănânci sănătos:


1. Verdeţuri proaspete în frigider (spanac, pătrunjel, mărar, rucola, salată, valeriană, busuioc)


Cumpără săptămânal câteva legături de pătrunjel şi mărar pe care să le ai la îndemână în timpul săptămânii. Ele se păstrează foarte bine în frigider, după ce le speli, le scurgi şi le închizi într-o pungă care se închide ermetic. De asemenea, poţi să iei o o caserolă cu rucola, spanac sau valeriană pe care să le ţii în frigider pentru a consuma mai multe salate proaspete care conţin verdeţuri.


2. Leguminoase (năut, fasole uscată, linte, mazăre)


Aceste boabe au o cantitate însemnată de proteine şi le poţi folosi în foarte multe reţete sănătoase. Poţi să le cumperi la pungă (uscate) sau la conservă.
Mazărea congelată este delicioasă şi este bine să ai mereu câte o pungă în congelatorul tău.


3. Avocado


Conţine grăsimi sănătoase care sunt esenţiale pentru inimă şi creier. El poate să înlocuiască brânza şi untul (care conţin grăsimi saturate, rele pentru inimă) în salatele de crudităţi.


4. Fructe


Cumpără în weekend câteva fructe pe care să le ţii la îndemână în bucătărie pentru a avea gustări sănătoase. Merele, bananele, portocalele, strugurii, piersicile, rodiile, grepfrutul şi mandarinele sunt câteva dintre fructele pentru care poţi opta.


5. Iaurtul grecesc


Poate să înlocuiască smântâna, maioneza sau untul, reducând astfel cantitatea de grăsimi saturate. Cumpără 3-4 iaurturi pe care să le ai pentru micul dejun, dressing-uri sau ciorbe, dacă le preferi cu smântână.


6. Nuci şi seminţe crude


Conţin proteine şi grăsimi bune, fiind perfecte pentru gustări, dar şi peste salate de fructe sau de crudităţi. Optează pentru migdale, nuci româneşti, caju, seminţe de susan, seminţe de dovleac, seminţe de cânepă, seminţe de in, seminţe de floarea-soarelui şi seminţe de chia.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod