Studiu. Care sunt factorii de risc în obezitatea la copii?


Copiii din  comunitatea românească se află pe locul 5 la consumul de fructe după cei din comunitățile din Portugalia, Grecia, Bulgaria și Olanda, dar consumă mai multe fructe decât cei din Belgia și Franța.

Studiul relevă că și nivelul de educaţie al părinţilor poate fi o cauză a diferenţei observate în ceea ce priveşte consumul de fructe în rândul familiilor cu un statut socio-economic mai ridicat şi al celor cu unul scăzut. În ceea ce priveşte consumul de legume, indiferent de statutul socio-economic al familiei, copiii din comunitatea noastră mănâncă porţia de legume necesară de la 2 până la 4 ori pe săptămână.


Monitorizarea timpului petrecut în faţa ecranului. În România, studiul EPHE arată că un copil petrece circa 22,7 ore pe săptămână în fața unui ecran (calculator sau televizor), în vreme ce în Olanda și Belgia timpul petrecut este de circa 15 ore. Țara noastră este surclasată doar de Bulgaria, cu 25 de ore. Timpul petrecut în faţa calculatorului este monitorizat egal la nivelul grupurilor socio-economice țintă: 50% dintre părinţi controlează timpul petrecut de copiii lor în faţa ecranului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod