Stimuleaza-ti metabolismul prin alimentatie

Se stie ca metabolismul constituie unul dintre elementele esentiale pentru raspunsul la intrebarea: "In afara de sport si dieta, de ce trebuie sa mai tin cont pentru a nu acumula in greutate". Daca tot a venit vorba, este bine sa stii ca procesul de ardere a grasimilor (adica metabolismul) poate fi stimulat atat prin exercitii fizice cardiovasculare (mersul pe bicicleta, jogging, inot), cat si prin alimentatie.

In ceea ce priveste acest al doilea aspect, mai intai ar trebui sa tii cont de o "redistribuire" a elementelor nutritive pe care le furnizezi organismului.
Cu alte cuvinte, ai grija ca alimentatia ta zilnica sa contina 40 la suta carbohidrati, 20 la suta proteine si 30 la suta grasimi. Nu te gandi ca procentul acestora din urma este prea ridicat, pentru ca nu toate grasimile sunt daunatoare.

De altminteri, daca mananci fara grasimi, nu inseamna ca slabesti - ci doar ca-ti privezi organismul de un element esential. Grasimile constituie cel mai energizant nutrient. Confera energie, sunt decisive pentru functionarea optima a creierului si sunt necesare pentru absorbtia vitaminelor solubile in grasime.


In ceea ce priveste proteinele, acestea trebuie incluse in cel putin doua dintre mesele zilnice: poti sa mananci carne slaba (peste, vitel, sau pasare). De asemenea, este de preferat sa mananci mult spanac, asparagus, ciuperci, fasole si linte. Cand pregatesti prajituri, nu uita de scortisoara... Pe langa faptul ca este gustoasa, are rolul de a scadea nivelul de zahar din sange.

In principiu, ar trebui sa eviti laptele de vaca (exceptie face laptele natural, bineinteles). Pentru a evita deficitul de calciu, poti consuma broccoli, sardine, migdale, lapte de capra, sau soia.
Iaurtul este, iarasi, o idee buna. In aceeasi nota, grapefruitul este recunoscut ca avand o contributie considerabila in accelerarea metabolismului.

Nu in ultimul rand, hidrateaza-te: apa si ceaiul verde ar trebui sa fie consumate in cantitate de doi litri, la un loc, in fiecare zi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod