Smochinele: 5 motive pentru a le consuma

Privite adesea drept nişte trufandale, sunt puţini aceia care le consumă în mod frecvent. Însă smochinele pot fi un tratament naturist foarte eficient. Iată 5 motive pentru care nu trebuie să le eviţi în alimentaţie.
Privite adesea drept nişte trufandale, sunt puţini aceia care le consumă în mod frecvent. Însă smochinele pot fi un tratament naturist foarte eficient. Iată 5 motive pentru care nu trebuie să le eviţi în alimentaţie.   
 
1. Ajută la scăderea presiunii sanguine
Smochinele conţin potasiu, mineral care ajută la controlarea presiunii sanguine. Consumul scăzut de alimente bogate în potasiu şi mai ales asociat cu consumul ridicat de alimente care conţin sodiu conduce la apariţia hipertensiunii arteriale.

 
2. Te scapă de kilogramele în plus
Smochinele sunt o sursă foarte bună de fibre dietetice. Alimentele bogate în fibre pot fi eficiente în dieta pentru slăbit. De asemenea, fructele şi cerealele cu fibre protejează împortiva cancerului la sân. Potrivit unui studiu, consumul ridicat de fibre reduce cu 50% cancerul la sân. Alte fructe bogate în fibre: mere, pere, prune şi curmale.
 
3. Beneficii pentru diabetici

Cu siguranţă că nu te-ai gândit că frunzele de smochine sunt atât de benefice, tocmai din această cauza în unele culturi aceastea fac parte din meniul zilnic.
Frunzele de smochin reduc cantitatea de insulină necesară unei persoane care suferă de diabet şi care a trecut la tratamentul de insulină injectabilă. Potrivit unui studiu, extractul din frunzele de smochin trebuie consumat dimineaţa.
 
4. Protejează oasele

Smochinele sunt bogate în calciu, necesar pentru îmbunătăţirea densităţii oaselor.   
 
5. Protejează împotriva cancerului
Cercetătorii au descoperit că frunzele de smochine pot inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.
Cu toate acestea, nu a fost stabilit cu exactitate care substanţe din frunze sunt responsabile de aceste beneficii remarcabile. 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dana pe 2 Apr 2011, 07:12
    Any nudists here

    Any nudists here ? I would like to recommend you to the world's best and largest nudist dating site for world wide nudists , naturists and naked people to share nude photos and experiences and chat with real nudists Lots of fun on nudistconnect.com

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod