Slăbeşte cu struguri

Dieta bogată în struguri te ajută să slăbeşti uşor şi repede. Motivul? Strugurii au efect diuretic şi stimulează eliminarea apei.
Dieta bogată în struguri te ajută să slăbeşti uşor şi repede. Motivul? Strugurii au efect diuretic şi stimulează eliminarea apei.

Pe lângă faptul că reprezintă un aliat important în lupta împotriva kilogramelor, consumul de struguri aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Datorită conţinutului bogat de mangan, vitamina B6, B1, potasiu, vitamina C şi flavonoizi, cercetătorii susţin că dieta bazată pe struguri:

1.
Protejează inima.
Flavonoizii (chercetina si resveratrol) din struguri au capacitatea de a proteja inima de boli.

2. Ameliorează circulaţia sanguină. Resveratrolul, un antioxidant care se găseşte în struguri are rolul de a îmbunătăţi cu 30% circulaţia sanguină.

3. Luptă împotriva cancerului. Un alt antioxidant care se găseşte în struguri este prostilbenul. În urma unui studiu, o echipa de cercetători americani a descoperit un antioxidant natural care luptă împotriva radicalilor liberi şi ajută la diminuarea colesterolului "rău".


4. Reduce riscul de Alzheimer. Consumul moderat de vin roşu oferă protecţie împotriva maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu. Resveratrolul împiedică depozitarea plăcilor de amiloid care sunt un indicator al bolii Alzheimer.

5. Recomandat în cazurile de hipertensiune.
Dacă ai probleme cu tensiunea arterială, un pahar cu vin consumat după cină te poate ajuta. Cercetătorii francezi au descoperit că vinul consumat cu regularitate şi în cantităţi moderate este foarte benefic pentru sănătatea generală a întregului organism.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod