dietă

Singura dietă pe care ar trebui să o urmezi ca să arați bine și să trăiești mai mult

Bazată pe produse naturale, neprocesate, dieta antiiflamatorie seamănă cu cea mediteraneană. Și oricine o poate urma.
In ultimii ani, cercetatorii analizeaza felul in care inflamatiile pericliteaza sanatatea, uneori conducand la boli grave, precum cancerul si maladia Alzheimer.

Doctorii trateaza inflamatiile cronice cu medicamente non-steroidale si antiinflamatoare precum Ibuprofen, steroizi si suplimente, cum ar fi uleiul de peste. Insa cercetarile recente arata ca unul dintre cele mai bune moduri de a reduce inflamatia din corp este chiar hrana pe care o consumi.

„Inflamatia nu este intotdeauna un lucru rau; organismul foloseste inflamatia ca un semnal al vindecarii”, explica Dr.
Mari Ricker, profesor de medicina familiei la Universitatea din Arizona. De aceea, cand ai o taietura, rana se inroseste si se umfla.

Cand inflamatia devine cronica, aceasta este semnul unei afectiuni periculoase, precum boli de inima, diabet, anumite tipuri de cancer si astm. Iar atunci dieta cu efect antiinflamator are un rol major, scrie Business Insider.

Cand organismul se condrunta cu inflamatia cronica, sistemul imunitar este in alerta continua si poate ataca tesuturile si celulele inofensive.
O dieta antiinflamatorie calmeaza inflamatia si reduce pericolul pentru sanatate.
Hrana te ajuta sa lupti cu inflamatia

Dieta cu efect antiinflamator seamana cu dieta mediteraneana si cu dieta DASH, este de parere Ricker: trebuie sa mananci alimente neprocesate si foarte putin procesate si multe legume care contin antioxidanti, precum vitamina C (portocale) si licopen (rosii). Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod