Silueta ta: 6 reţete de sărbătoare fără colesterol

Chiar dacă este mare sărbătoare şi toată lumea mănânca friptură de porc, sarmale, tobă, cârnaţi, asta nu înseamnă că trebuie să faci la fel. Mai ales dacă eşti la dietă sau, din alte motive, nu ai voie să mănânci gras. De altfel, nici nu este sănătos să ai pe masă doar alimente grele, care îţi obosesc organismul.
Totuşi, pentru că este sărbătoare, ai putea încerca să găteşti ceva deosebit, dar fără colesterol.
1 din 7

1. Sarmale dietetice

Trebuie să foloseşti carne slabă (de vită sau de pui), orez, ciuperci, mirodenii, un ou, un morcov, un ardei, piper, foi de dafin, varză murată (desărată). E destul de simplu de preparat şi nu durează decât 40 de minute. După ce toci carnea, adaugi în ea o lingură de smântână dietetică, un ou, un morcov ras, un ardei tăiat bine, câteva ciuperci tăiate mărunt, trei linguri de orez, cimbru, busuioc şi piper. Presari apoi printre sarmale cimbru, foi de dafin, boabe de piper, boia dulce şi o lingură de ulei. Atunci când sarmalele sunt aproape fierte, adaugă un păhărel de vin şi puţin suc de roşii.

Foto: Bucataresevesele.ro

MAI MULT DESPRE: dieta, retete, sarbatori
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Deea pe 30 Dec 2011, 16:14
    Zaharina- chiar e indicata?

    Propunem aici retete sanatoase sau orice, numai sa nu aiba chiar foarte multe calorii? Nu am putea inlocui zahatul rafinat totusi cu ceva sanatos, cum ar fi sirop de agave/ stevia? Poate ca, daca tot vorbim de nutritie (si recomandam faina integrala), ar fi corect sa ajutam oamenii sa faca o alegere buna pentru sanatate si o stare generala de bine - cred ca e clar pentru specialisti ca zaharina (ca si orice alta forma de indulcitor sintetic) este foarte periculoasa pentru sanatate. A recomanda zaharina pentru a scuti cateva calorii, in detrimentul sanatatii, este exact opusul scopului urmarit de acest site... Va doresc un an 2012 plin de realizari si articole deosebite, Deea

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod