Sfaturi despre alimentația sănătoasă pe care oamenii le înțeleg greșit

Atunci când oamenii se gândesc să facă schimbări pentru o viață sănătoasă, au tendința să facă din schimbarea dietei o prioritate.
Probabil că această tendință apare din cauza preconcepției că alimentația sănătoasă este ușor de integrat în viața noastră, însă nu este un proces atât de facil. Există multe sfaturi despre alimentația sănătoasă, pe care oamenii le înțeleg greșit. Primii pași către o viață sănătoasă pot fi făcuți în momentul în care știi exact ce semnifică aceste sfaturi despre alimentația sănătoasă.

Ce sfaturi despre alimentația sănătoasă nu sunt înțelese corect?


1. Grăsimile sunt rele


Alimentele care conțin grăsime nu sunt întotdeauna rele pentru tine. Mai mult, consumul de grăsimi nu îngrașă.
Avem nevoie de grăsimi în dieta noastră, pentru a menține sănătatea creierului, proteja organele și transporta vitaminele liposolubile în organism. Cu alte cuvinte, grăsimile nu ar trebui eliminate din dieta ta, ci consumate cu moderație. Grăsimile pe bază de plante, cum ar fi uleiurile de măsline și nuci, sunt nesaturate și îmbunătățesc sănătatea inimii. Consumul de grăsimi saturate de origine animală ar trebui redus.

2. Carbohidrații sunt răi


Multe persoane cred că prin eliminarea carbohidraților din dieta lor pot slăbi, însă contează destul de mult despre ce carbohidrați vorbim. Atunci când carbohidrații sunt reprezentați de cereale integrale, fructe și legume, există mai puține dovezi că aceștia ar fi dăunători organismului.
Cu toate acestea, când vorbim despre carbohidrații din paste, pâine, biscuiți și prăjituri, se schimbă povestea. 

3. Alimentele organice sunt mai bune


Produsele etichetate ca fiind 100% organice ar trebui să conțină numai ingredientele obținute prin metode ecologice. Iar pe lângă decizia pe care o iei de a consuma alimente organice, nu ar trebui să reduci numărul de alimente sănătoase din viața ta. De exemplu, dacă mănânci un singur măr ecologic pe zi, în locul a cinci porții de legume și fructe, nu vei ajunge foarte departe cu această dietă.

4. Sucurile de detoxifiere rezolvă totul


Toată lumea este de acord că un număr ridicat de fructe și legume în cadrul dietei tale este un pas corect. Cu toate acestea, dacă folosești sucurile detox pentru a pierde în greutate sau curăța organismul, s-ar putea să fii dezamăgită.
În mod normal, pierderea în greutate cauzată de aceste sucuri are loc deoarece cantitatea de calorii pe care o conține sucul este mult mai mică decât o masă pe care ai consuma-o în mod normal. Acest lucru înseamnă că, în momentul ce cura cu sucuri se termină, s-ar putea să revii la greutatea inițială. În plus, ar trebui să alegi smoothie-urile în detrimentul sucurilor, pentru a te bucura și de fibrele fructelor și legumelor care sunt eliminate din sucuri.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod