Secretele Doncafé - Măcinarea şi degustarea cafelei

În articolul anterior ţi-am dezvăluit primele două secrete legate de procesarea cafelei Doncafé – recepţia cafelei verzi şi prăjirea cafelei.

În articolul anterior ţi-am dezvăluit primele două secrete legate de procesarea cafelei Doncafé – recepţia cafelei verzi şi prăjirea cafelei.

MĂCINAREA este cel de-al treilea pas din procesul de fabricare a cafelei Doncafé. În cazul Doncafé Selected, procesul de măcinare este precedat de răcirea boabelor de cafea cu zăpadă carbonică, păstrându-se astfel substanţele volatile şi prospeţimea cafelei. Gradul de măcinare a cafelei este dictat de fiecare metodă de preparare vizată.

De exemplu, cafeaua preparată la filtru, cafetieră şi cană necesită o măcinare mai grosieră, pe când prepararea la ibric şi espresso, o măcinare fină.


Specialiştii în DEGUSTARE de la Doncafé sunt responsabili cu identificarea boabelor de cafea de cea mai bună calitate şi cu realizarea blendurilor potrivite de cafea. Degustarea este o activitate senzorială ce implică toate cele 5 simţuri, cu atât mai mult cu cât cafeaua are aproximativ 1000 de arome diferite, dublu faţă de aromele unui vin.

În degustarea cafelei sunt luate în considerare: mirosul, culoarea, gustul, aroma, corpul, caracterul, consistenţa, defectele şi ceea ce degustătorii numesc ”after-taste”.

Degustarea sau mai bine spus - savurarea, se face şi de către fiecare iubitor de cafea în parte.Te invităm să te bucuri de bogăţia gustului Doncafé şi să savurezi cu nesaţ experienţele unice pe care le regăseşti în fiecare ceaşcă de răsfăţ.




În continuare, îţi vom dezvălui ultimul secret Doncafé! Te invităm să te alături celor peste 320.000 de fani din comunitatea Doncafé!
Doncafé – Simte bogăţia gustului!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • coco72 pe 8 Apr 2012, 15:03
    Doncafe

    Incep ziua cu cafeaua Doncafe.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod