Savurează prosecco în orice moment al zilei: cum îl combini cu mâncarea

Prosecco este un vin spumant foarte popular, versatil și cu un preț rezonabil. Descoperă cum poți adapta felurile de mâncare pentru a te putea bucura de gustul plăcut indiferent dacă este începutul zilei sau te pregătești să iei cina.
Prosecco, cel mai popular vin spumant din Italia, are un preț mai mic decât șampania, iar gustul lui se potrivește cu o varietate de feluri de mâncare consumate în diferite momente ale zilei. Produs din strugurii de tip glera, prosecco este băut încă de pe vremea romanilor, iar aroma lui dulce și bulele fine de acid îl transformă într-o opțiune potrivită, de la micul dejun până la ora cinei.

 
Iată cum poți include un pahar de prosecco la fiecare masă:

 
1. La micul dejun

Ți-ai dorit mereu să savurezi o băutură puțin acidulată la micul dejun? Poți modifica ușor rețeta unui cocktail mimosa combinând suc de nectarine, suc de merișoare, bitter de portocale, prosecco, crenguțe de rozmarin, coajă de lămâie și cuburi de gheață.
Vei obține o băutură cu un gust senzațional, care îți dă energie chiar de la începutul zilei. Servește-o cu o frittata cu legume sau cu pâine prăjită cu roșii uscate și maghiran.

 
2. La masa de prânz

Alege un prânz în varianta light care conține rucola, salată verde, șuncă presată de vită sau de curcan și brânză cu mucegai. Adaugă un pahar de prosecco pentru a evidenția aroma cărnii și a brânzei maturate. După fiecare înghițitură vei împrospăta gustul și vei elimina senzația neplăcută dată de acumularea grăsimilor. Nu fi surprinsă dacă prosecco îți va crește pofta de mâncare și vei termina salata pe care o consumi destul de rar.

 
3.
Pentru gustarea de după-amiază

Poți rezista până la cină dacă obții o doză suplimentară de energie cu ajutorul unei porții de nuci, popcorn sau alune. Rumenește nucile și alunele la cuptor, iar dacă vei bea un pahar de prosecco după aceste gustări crocante le vei evidenția savoarea. Poți încerca și cu chips-urile de legume.

 
4. La cină

Atracția exercitată de prosecco se reflectă și în faptul că poți selecta o varietate de preparate, care pot fie să evidențieze gustul băuturii, fie să creeze un contrast care subliniază ingredientele care îți plac cel mai mult. Pentru preparatele pa bază de carne, paste sau cu sosuri cremoase alege un prosecco cu un grad mai ridicat de aciditate pentru a evita să fii copleșită de aromele foarte puternice.
În cazul în care masa de seară cuprinde crustacee sau fructe de mare, un pahar de prosecco extra sec va accentua savoarea delicată a ingredientelor și aroma care îți amintește de aerul de mare.

 
5. La desert

Deși prosecco extra sec se va putea combina cu anumite dulciuri, trebuie să fii atentă pentru a evita aromele neplăcute. Este recomandat să alegi un prosecco puțin mai dulce pentru a-l servi la desert. Un prosecco demisec se va potrivi de minune lângă cozonac, chec sau tarte cu fructe. Optează pentru prosecco extra sec la deserturile cu multă ciocolată sau cremă. Cel mai mult contează să creezi o corespondență între intensitatea gustului dulce al băuturii și cel al desertului.

 
6.
La petreceri de la ore mai târzii

Dacă mergi la o petrecere sau ieși cu prietenii, poți alege prosecco pentru a obține o aromă interesantă și revigorantă. Este foarte ușor să-l adaugi la un cocktail, dar ai grijă să optezi pentru cel extra sec cu note florale.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod