Sănătatea ta: Ce să mănânci dimineaţa când eşti pe fugă? 7 soluţii rapide

Nu reuşeşti să te organizezi dimineaţa, sari adesea peste micul dejun şi sfârşeşti prin a face alegeri total nesănătoase din oraş pentru cea mai importantă masă a zilei? Vezi câteva idei pentru un mic dejun rapid şi sănătos!

Nu reuşeşti să te organizezi dimineaţa, sari adesea peste micul dejun şi sfârşeşti prin a face alegeri total nesănătoase din oraş pentru cea mai importantă masă a zilei? Vezi câteva idei pentru un mic dejun rapid şi sănătos!

 

Micul dejun este esenţial pentru sănătatea ta, însă trebuie să te asiguri că ai făcut alegeri nutritive pentru organism. Nu orice aliment pe care l-ai alege la micul dejun îţi poate furniza energie pentru toată ziua respectivă. Prin urmare, chiar şi atunci când eşti pe fugă şi nu ai timp să-ţi prepari un mic dejun elaborat poţi să încropeşti ceva super-rapid şi să mănânci în drum spre serviciu.



Iată care sunt cele mai rapide, sănătoase şi hrănitoare opţiuni pentru un mic dejun pe fugă:

1. Un smoothie delicios şi energizant

Nu durează mai mult de 3 minute ca să prepari rapid un smoothie pe care să-l torni într-o sticluţă pe care să o iei cu tine. Trebuie să recunoşti că este una dintre cele mai rapide soluţii pentru a consuma ceva hrănitor la micul dejun. Dacă tot nu reuşeşti să te trezeşti la timp şi să prepari un smoothie, nu renunţa la el şi fă-l de seara pentru a-l avea la îndemână. Cât te machiezi şi te plimbi prin casă sau în timp ce cobori scările poţi să bei un smoothie care îţi va da energia de a începe o nouă zi.


Ai nevoie de: 1 cană cu lapte vegetal (soia, orez, cocos, migdale, ovăz), 1 banană, 2 linguri cu seminţe de floarea-soarelui, puţină miere (dacă vrei să fie mai dulce) şi eventual un pumn de fructe de pădure congelate.


2. Un sandviş cu unt de arahide şi rondele de banane

Durează doar 3-4 minute să întinzi puţin unt de arahide pe două felii de pâine integrală şi să tai câteva rondele de banane şi puţină scorţişoară între ele. Iei cu tine sanvişul şi îl poţi savura pe drum spre serviciu.


3. Ţine în poşetă o pungă cu un mix de nuci şi seminţe crude

Nuci, caju, arahide, alune de pădure sau migdale combinate într-o pungă împreună cu un pumn de stafide pot să fie potrivite pentru micul dejun.
Fie că mănânci câteva pe drum sau le combini la serviciu cu puţin iaurt, ele te vor ajuta să-ţi începi ziua în forţă.


4. Fă-ţi de seara 1-2 sandvişuri pe care să le ai la îndemână în frigider

Fie că apelezi la un hummus (pastă de năut) cu chiftele de năut şi salată verde sau pentru un sandviş clasic cu ingrediente care-ţi plac este bine să le faci de seara pentru a le avea la îndemână dimineaţa. De asemenea, poţi să foloseşti lipiile pe care să le umpli de seara cu ingredientele preferate şi să le ai la îndemână dimineaţa.


5. Fierbe un ou de seara şi pune-l în frigider

Dimineaţă poţi să-l savurezi rapid împreună cu o felie de pâine integrală prăjită cu brânză şi ardei roşu.



6. Pune de seara fulgi de ovăz în lapte şi lasă bolul la frigider

Ai două opţiuni: fie fierbi ovăzul în lapte 2-3 minute, fie îl laşi peste noapte în lapte pentru a absoarbe lichidul. Îl poţi amesteca cu banane, puţină miere, nucşoară şi nuci mărunţite.


7. Fă-ţi rapid o tartină cu somon afumat

Fie că pui puţin unt sau un avocado pisat, o tartină cu somon afumat este foarte hrănitoare şi gustoasă. 

 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nicolae pe 15 Ian 2013, 09:35
    micul dejun

    micul dejun este principala masa din zi, este combustibilul necesar pentru a incepe ziua cu energie si tonus, iar cel mai rapid mic dejun dar in acelasi timp si nutritiv este ub shake facut cu lapte (de vaca 1,5 % grasime, soia), iaurt, sucuri naturale sau chiar apa la care adaugati 2 linguri de Shake HBL ,ce aroma doriti (vanilie, ciocolata, capucino, fursecuri cu frisca, capsuni, fructe tropicale) 1/2 banana, 1/2 mar, sau orice altceva doriti, se da la blender 2 minute dupa care se bea sau daca nu ai timp il iei cu tine si-l consumi foarte simplu. Este super delicios, dar cel mai important este faptul ca iti asiguri nutrientii necesari pentru organism pana la masa de pranz, care trebuie sa fie o masa sanatoasa. Pofta buna!

    2
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod