Sănătatea ta: 7 fructe şi legume pe care să nu le ratezi în august. Cu ce te ajută?

Luna august abundă în fructe şi legume pe care nu trebuie să le ratezi şi să ai un meniu variat. Descoperă care sunt cele mai gustoase opţiuni şi cum te ajută ele pentru sănătate!
Legumele şi fructele proaspete, dar şi de sezon trebuie să ocupe locul central în planul tău de meniu zilnic. Alături de grăsimi bune, leguminoase (mazăre, năut, linte, fasole) şi verdeţuri, aceste alimente constituie baza în cadrul unui regim alimentar sănătos şi echilibrat.

Iată care sunt cele mai importante fructe şi legume din luna august, care se fac la noi în grădină şi pe care nu trebuie să le ratezi:

1. Prunele


Prunele sunt o bună sursă de vitamina C, vitamina A, vitamina B2, potasiu, magneziu, fier, calciu, bor, seleniu şi fibre.
Datorită bogăţiei în fibre, prunele stimulează digestia şi te ajută dacă suferi de constipaţie. Conţinutul de minerale din prune protejează sistemul nervos şi muscular.


2. Vinetele

Sunt o sursă importantă de vitamina B6 şi K, dar au şi multe fibre. Pigmentul care colorează coaja aduce numeroase beneficii pentru creier, dar şi pentru sănătatea inimii.


3. Dovleceii

O cană cu dovlecei conţine doar 29 de calorii, de aceea sunt excelenţi pentru persoanele care-şi doresc să slăbească.
Dovleceii au un conţinut ridicat de fibre, vitamina A, K, C şi potasiu.


4. Pepene roşu şi galben

O porţie de pepene galben conţine 46 de calorii, dar şi o cantitate însemnată de vitamina A şi C. Nici conţinutul de potasiu nu este de ignorat.

Pepenele roşu este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina A, vitamina B6, vitamina B1, potasiu şi magneziu. Cunoscut ca fiind foarte întâlnit în roșii, licopenul este prezent în cantități mari și în pepenele roșu. Licopenul a fost îndelung studiat pentru puterile antioxidante și în prevenirea cancerului, precum cancerul de prostată, cancerul la sân, cancerul endometrial, cancerul la plămân ș cel colorectal.


5.
Mure

Au un conţinut bogat în fibre, antioxidanţi, potasiu, vitamina C, vitamina E, vitamina K şi mangan. În plus nu trebuie să te îngrijorezi pentru siluetă, deoarece nu conţin multe calorii. Cercetările au arătat că aceste fructe protejează creierul şi inima de boli.


6. Roşiile

Roşiile au un conţinut ridicat de licopen, o substanţă cu efect anticancerigen, dar şi potasiu şi vitamina C.


7. Porumbul


Are un aport nutriţional de vitamina A, beta-caroten şi luteină care ajută la menţinerea sănătăţii pielii şi a vederii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod