Sănătatea ta: 7 alimente care te scapă de durere în timpul menstruaţiei

Există trucuri care te ajută să atenuezi durerile pe care le resimţi înainte şi în primele zile ale menstruaţiei. Descoperă cum te poţi ajuta de remediile din natură pentru a scăpa de durere!

Există trucuri care te ajută să atenuezi durerile pe care le resimţi înainte şi în primele zile ale menstruaţiei. Descoperă cum te poţi ajuta de remediile din natură pentru a scăpa de durere!

 

Cu toatele ştim că acea perioadă a lunii este una dificilă pentru orice femeie, însă în unele cazuri poate să fie chiar de nesuportat. Durerile care apar înainte sau în primele zile ale menstruaţiei pot să te ţintească la pat. Ca să îţi ajuţi organismul să treacă mai uşor peste aceste probleme lunare este recomandat să faci mişcare şi să ai grijă la ceea ce mănâncă, în special când se apropie acea perioadă a lunii.

Sindromul premenstrual se manifestă prin nervozitate, anxietate, simptome somatice diverse, stare generală proastă, lipsa de chef şi depresie.

De asemenea, trebuie să te obişnuieşti să faci măcar un control ginecologic de rutină anual. Astfel poţi să depistezi din timp eventualele probleme care pot să apară şi să acţionezi devreme asupra lor. Testul Babeş-Papanicolau, ecografia vaginală şi examenul de secreţie sunt esenţiale pentru fiecare femeie şi nu trebuie să treacă mai mult de un an de zile ca să le efectuezi.
Dacă nu ai fost demult pe la medicul ginecolog, învinge-ţi teama şi jena, gândindu-te că este spre binele tău şi că vei sta mult mai liniştită după ce au făcut consultul de rutină.

Potrivit medicului nutriţionist Mihaela Bilic, durerile de spate, crampele, durerile abdominale şi senzaţia de greutate în sâni sunt cauzate de producţia excesivă de prostaglandine, un nivel scăzut de calciu şi magneziu, un aport insuficient de acizi graşi omega-3, un nivel scăzut al vitaminei E şi anumite afecţiuni precum endometrioza şi fibromul uterin.


Specialistul spune că printre cele mai potrivite alimente recomandate în această perioadă se numără:

1. Produsele lactate slabe
Au calciu şi vitamina D care calmează durerile.

2. Legumele de culoare verde
Au magneziu şi calmează crampele menstruale.

3. Alimente bogate în acizi graşi omega-3
Au efect antiinflamator şi calmează durerile. Surse: seminţele de dovleac, seminţele de floarea soarelui, seminţele de susan, seminţle de in, peştele gras (ton, somon, sardine, macrou, anşoa, hering).

4. Avocado
Conţine vitamina E care diminuează durerea şi tensiunea pe care o simţi la nivelul sânilor.

5.
Ceaiul de muşeţel

Are efecte antispastice şi calmante.

6. Spanacul
Conţine fier de care ai nevoie, deoarece se pierde mult în timpul menstruaţiei.

7. Lintea şi năutul
Conţin vitamine din complexul B care reduc durerile premenstruale.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod