Sănătatea ta: 7 alimente bogate în calciu în afară de lactate

Smochinele uscate au din belşug acest mineral şi le poţi consuma în locul dulciurilor rafinate atunci când îţi este poftă de ceva dulce.
Laptele, brânza şi iaurtul sunt recunoscute ca fiind surse importante de calciu. Însă, în aceeaşi măsură există dispute cu referire la obiceiul de a consuma cantităţi mari de lactate, care potrivit unui specialist celebru - Dr. T. Colin Campbell - care a scris cartea "Studiul China" ar conduce la dezvoltarea cancerului.

Astfel că dacă vrei să limitezi consumul de lactate trebuie să ştii că există numeroase alte surse bune de calciu, cum ar fi:

1. Seminţele de susan


Potrivit unui medic nutriţionist celebru în Marea Britanie, Gillian McKeith, 25 de grame de seminţe de susan conţin aproape 1000 miligrame de calciu. Pe lângă calciu, seminţele de susan sunt o sursă importantă de proteine, fier, magneziu, cupru, zinc, potasiu, vitamina A, E şi complexul B.



2. Sardinele


Sardinele proaspete preparate simplu la cuptor sau pe grătar, precum şi cele conservate în ulei au o cantitate mare de calciu. Nu uita să mănânci măcar o conservă pe săptămână, amestecându-le într-o salată de crudităţi.


3. Fasolea albă


O cană cu fasole albă din conservă conţine 191 de miligrame de calciu. Este de asemenea şi o sursă bună de fier. O poţi folosi atât în tocane, în salate de crudităţi cât şi în pateuri vegetale.


4. Conserva de somon


O jumătate de conservă de ton conţine 232 de miligrame de calciu. Este la îndemână şi mai uşor de folosit decât somonul proaspăt atunci când vrei să mănânci ceva rapid.
O poţi folosi în salatele de crudităţi. Somonul proaspăt sau congelat este de asemenea o opţiune bună atunci când ai mai mult timp ca să prepari o masă delicioasă de weekend.


5. Smochinele uscate


Opt smochine uscate au aproximativ 107 miligrame de calciu. Consumă-le ca desert atunci când îţi este poftă de ceva dulce.


6. Migdalele


Un sfert de cană de migdale prăjite la cuptor aduce aproximativ 72 de miligrame de calciu. Pe lângă acest mineral important, migdalele conţin şi potasiu, vitamina E şi fier.
Poţi să faci unt de migdale amestecându-le în robotul de bucătărie sau să le consumi în salate/terci de ovăz la micul dejun.


7. Portocalele


O portocală medie conţine 65 de miligrame de calciu. Este o gustare potrivită între micul dejun şi prânz, în loc de dulciuri rafinate si snacks-uri sărate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod