Sănătate. Te balonezi de la fructe? 6 simptome ale intoleranţei la fructoză

Se manifestă asemănător cu sensibilitatea generată faţă de gluten sau lactoză. Descoperă care sunt alimentele la care trebuie să fii atentă
Dacă eşti în permanenţă balonată, obosită şi ai crampe intestinale este posibil ca fructele pe care le consumi să fie de vină. La fel cum există intoleranţa la gluten sau lactoza din lapte, există persoane care manifestă o sensibilitate faţă de fructoza care se regăseşte în mod natural în fructe. Corpul se luptă din greu să digere zahărul din fructe, iar atunci când nu reuşeşte să facă acest lucru suficient de bine apar unele simptome care pot să te anunţe că ai o intoleranţă la zahărul din fructe.

"Trebuia să mestec mereu câte o gumă pentru a atenua respiraţia urât mirositoare şi am încercat să beau o mulţime de ceaiuri din plante medicinale pentru a calma problemele digestive.
Însă, la finalul zilei eram atât de balonată încât arătam ca o femeie însărcinată. Am încercat să ascund acest lucru purtând tricouri foarte largi. Un alt lucru pe care l-am resimţit în mod persistent a fost oboseala. Am fost mereu foarte obosită"
, explică Deniz Ficicioglu, o femeie care suferă de intoleranţă la fructoză, citată de publicaţia DailyMail.


6 semne că ai intoleranţă la fructoză


1. Ai dureri abdominale
2. Ai o senzaţie intensă şi persistentă de oboseală
3.
Eşti balonată tot timpul
4. Ai mereu crampe şi gaze intestinale
5. Te confrunţi mult prea des cu diareea
6. Ai respiraţia urât mirositoare (halena).


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod