Sănătate. Grăsimile din avocado te feresc de cancer. Cum să-l consumi?

Cercetătorii vor să facă un medicament care are la bază o anumită moleculă din acest fruct, care s-a dovedit că tratează leucemia mieloidă acută.
Ştim că este foarte bogat în acizi graşi omega-3, acele grăsimi sănătoase care sunt benefice pentru sănătatea inimii şi a creierului. Dar acum cercetătorii canadieni au descoperit că tocmai aceste grăsimi din avocado inhibă dezvoltarea celulelor canceroase.

Un nou studiu realizat recent arată că grăsimile din avocado combat leucemia mieloidă acută, o formă rară şi agresivă de cancer care este fatală în termen de cinci ani pentru 90% dintre persoanele diagnosticate la peste 65 de ani.
O anumită moleculă de grăsime din avocado (numită avocatin B) atacă celulele afectate şi împiedică dezvoltarea lor anormală, susţin cercetătorii citaţi de publicaţia britanică DailyMail. În lume nu există multe medicamente pentru acest tip de leucemie care să aibă acest efect, de aceea cercetătorii vor continua studiile pentru a crea un medicament derivat din avocado care ar putea creşte semnificativ speranţa de viaţă a pacienţilor diagnosticaţi cu leucemie mieloidă acută.

“Leucemia acută reprezintă un cancer al sângelui în care apare o proliferare anormală a celulelor albe tinere.
Mai exact, apare un exces a ceea ce numim noi medicii blaşti, celule blastice. Măduva reprezintă locul unde, în mod normal, se produc elementele celulare din sânge, leucocite, eritrocite, trombocite. Măduva hematogenă în acest caz este invadată de aceste celule leucemice, celule blastice”,
a declarat pentru Sănătatea TV, conf. univ. dr. Daniel Coriu, şeful Secţiei Hematologie Clinică şi Transplant Medular din cadrul Institutului Clinic Fundeni.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod