Sănătate: Cum să descifrezi poftele alimentare. Ce-ţi spune corpul

Tânjeşti după o farfurie plină cu cartofi prăjiţi crocanţi şi săraţi? Sau după o pungă cu chipsuri? Descoperă ce ascund aceste simptome!
Poftele culinare cu care ne confruntăm sunt adesea semnale pe care corpul nostru le trimite pentru a ne face atenţi că ceva este în neregulă cu el. Iată ce înseamnă să pofteşti la ciocolată sau cartofi prăjiţi:


Ţi-e poftă de cartofi prăjiţi sau gustări sărate?


Experţii spun că este semnalul corpului care te anunţă că este deshidratat şi nu consumi suficiente lichide. Consumă o cantitate mai mare de apă plată, ceaiuri din plante medicinale sau apă infuzată cu castraveţi/lămâie/mentă/căpşuni/portocală.
Data viitoare când pofteşti la gustări sărate încearcă să bei lichide pentru a o tempera, iar dacă tot rămâi cu pofta optează pentru seminţele de floarea-soarelui prăjite în tigaie cu puţină sare.


Ţi-e poftă de ciocolată?


Experţii susţin că această poftă poate să semnaleze o deficienţă de magneziu în corp. Acesta este un mineral esenţial pentru a avea energie pe tot parcursul zilei şi poate să lipsească din corp în special în cazul persoanelor care merg foarte des la sală.


Cu siguranţă îţi este cunoscută această poftă care apare mult mai accentuată înainte de ciclul menstrual. Acest lucru este tot din cauza unui nivel mai scăzut al magneziului în aceste zile de dinainte de menstruaţie.

Ce să alegi: ciocolata neagră în locul altor dulciuri, deoarece ea conţine mult magneziu. De asemenea, seminţele de floarea-soarelui nu trebuie să lipsească din dietă, datorită conţinutului bogat în magneziu.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod