Sănătate. Cum arată lista de cumpărături a unui vegetarian

Cel mai important obiectiv în acest regim e înlocuirea proteinelor şi nutrienţilor din carne şi găsirea corespondenţilor lor vegetali.

Pe 1 octombrie s-a sărbătorit ziua internaţională a vegetarienilor de pretutindeni, iar luna octombrie le este dedicată. Mai mult, în această perioadă este recomandată o alimentaţie din care să se încerce excluderea cărnii şi a produselor de origine animală.

Numeroase studii au încercat să dovedească că diferitele tipuri de vegetarieni au avantaje în fata omnivorilor: de la riscul scăzut de a dezvolta hipertensiune arterială, diabet, cancer chiar, până la o speranţă mai mare de viaţă.

O spune şi cea mai amplă cercetare realizată până acum şi publicată în „Journal of the American Medical Association”. Cercetarea arată că vegetarienii trăiesc în general mai mult, sunt mai educaţi, sunt mai în formă, tind să bea şi să fumeze mai puţin, să facă mai mult sport şi chiar să fie într-o pondere mai mare căsătoriţi.

Republica BIO, primul magazin online ce comercializează în exclusivitate produse bio, cu o categorie importantă de clienţi provenind din rândul vegetarianilor şi veganilor, vine în ajutorul acestora cu toată gama nutrienţilor necesari pentru crearea unei diete sănătoase, bogate în proteine vegetale, carbohidraţi şi grăsimi sănătoase.


"30% din clienţii noştri sunt vegetariani sau vegani, ori au cel puţin unul în familie, şi comandă cu regularitate din magazinul nostru. Aceştia sunt cei mai informaţi, le pasă de cum se simt şi de starea de sănătate şi conştientizează mai mult decât ceilalţi că trebuie să se ferească de chimicalele din comerţ. Sunt cei care cumpără în special pudre proteice, batoane vegane şi tot felul de paste, creme din oleaginoase şi fructe uscate. De obicei, coşul lor de cumpărături are o valoare mai ridicată decât a unui client obişnuit, dar asta se întâmplă deoarece achiziţionează mai multe pudre proteice şi superalimente care să suplinească lipsa nutrienitilor din proteină animală.
Cu toate acestea, astfel de produse se consumă în cantitate mică, fiind mai bogate nutriţional, de aceea nu putem spune că un vegetarian are un regim alimentar mai scump decât un omnivor",
explică Ciprian Stancu, fondator al Republicii BIO.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod