Sănătate. 6 motive pentru care eşti mereu obosită şi fără energie

Nu bei suficientă apă sau nu consumi alimente bogate în fier? Descoperă şi alte cauze care te extenuează, generând o stare de slăbiciune.
Lipsa somnului nu este singurul motiv pentru oboseala şi lipsa de energie cu care ne confruntăm adesea. Mai există câteva obiceiuri zilnice care îţi pot afecta nivelul de energie şi te lasă fără pic de energie, afectându-te atât psihic cât şi fizic.

Iată de ce te simţi atât de obosită în permanenţă:


1. Nu bei suficientă apă


Deshidratarea este cel mai mare duşman pentru nivelul tău de energie, susţin nutriţioniştii. Atunci când nu consumi suficientă apă, sângele tău de îngroaşă, inima ta nu funcţionează la capacitate maximă, astfel încât corpul nu este bine oxigenat şi hrănit cu nutrienţii necesari.
Consumă zilnic doi litri de lichide, cum ar fi apa plată, sucurile proaspăt stoarse din legume şi ceaiuri din plante medicinale.


2. Nu consumi suficient de multe alimente bogate în fier


Lipsa fierului din organism poate conduce la stări de irascibilitate, extenuare şi slăbiciune, împiedicându-te să te concentrezi bine asupra responsabilităţilor zilnice. Starea aceasta de oboseală pesistentă apare dacă ai lipsa de fier, deoarece oxigenul ajunge în cantităţi mai mici spre muşchi şi celule, explică specialiştii.
Este foarte important să măreşti cantitatea de fier pe care o consumi în fiecare zi! Cele mai bune surse de fier pe care trebuie să le ai în meniu sunt: carnea de vită, fasolea boabe, tofu, ouăle,  verdeţurile închise la culoare, nucile, seminţele şi untul de arahide natural. Consumă aceste alimente împreună cu surse de vitamina C, deoarece aceasta favorizează o absorbţie mai bună a fierului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod