Sănătate. 6 motive pentru care eşti mereu obosită şi fără energie



3. Sari peste exerciţiile fizice atunci când eşti obosită


Este cel mai prost obicei, deoarece tocmai aceste exerciţii fizice te pot face să scapi de oboseală şi să funcţionezi mai bine pe parcursul zilei. Aşadar nu vei salva din energie daca sari peste sport atunci când eşti foarte obosită! Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la University of Georgia, persoanele sedentare care au adoptat un program regulat de exerciţii şi-au îmbunătăţit starea dupa şase săptămâni şi nu s-au mai simţit la fel de obosiţi.
Data viitoare când vrei să sari peste exerciţii mai bine apucă-te de ele fără să te gândeşti prea mult la ceea ce ai de făcut! Te vei simţi mult mai bine!


4. Obişnuieşti să bei un pahar de vin seara înainte de culcare


Contrar părerilor că alcoolul te ajută să dormi mai bine, specialiştii avertizează că după efectul de sedare a sistemului nervos, urmează un alt efect care-ţi poate sabota somnul. Se pare că în ultima fază, alcoolul nu te va ajuta deloc să dprmi mai bine chiar dacă te anesteziază şi te simţi adormită, ci îţi disturbă somnului şi te vei trezi de mai multe ori pe parcursul nopţii dacă îl consumi chiar înainte de somn.
Este de preferat să bei vinul cu patru ore înainte de a te pune la somn.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod