Sănătate: 5 secrete despre făina albă rafinată care te vor îngrozi


 

4. Conţine L-cisteină


L-cisteina se găseşte în majoritatea aluaturilor de pizza, paste, produse de patiserie şi chifle fast-food. Acesta poate fi sintetizată într-un laborator, dar metodele de producţie mai ieftine includ pene de raţă şi păr uman, se arată într-un studiu.

Acesta este un aminoacid adăugat la multe produse coapte, introducându-se în aluat în scopul de a creşte viteza de procesare industrială. De obicei nu este adăugat direct în făina destinată utilizării acasă, dar îl vei găsi în toată pâinea comercială şi în produsele sale derivate.
În timp ce o parte din L-cisteină este direct sintetizată în laboratoare, cea mai mare parte este extrasă dintr-o sursă ieftină şi abundentă de proteine ​​naturale: părul uman. Părul este dizolvat în acid şi substanţa L-cisteină este izolată printr-un proces chimic, apoi ambalată şi expediată în afară, către producătorii de pâine comercială. În afară de părul uman, alte surse de L-cisteină include: penele de pui şi de raţă, coarnele de vacă şi produsele petroliere secundare, aflăm de pe blogul Preşedintelui Asociaţiei de Asistenţă pentru Consumatori, Urban Iulian.




5. Conţine o substanţă care cauzează diabet


Făina albă rafinată conţine o substanţă toxică numită alloxan. Studiile arată că această substanţă distruge anumite celule din pancreas. Această substanţă este de obicei folosită pentru experimentele realizate în laborator pe cobai şoareci pentru a le induce diabetul cu scopul de a face cercetări despre această boală, scrie site-ul Healthy Eating Politics.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DRACONES pe 1 Iul 2015, 14:23
    ACEST ARTICOL NU ARE LEGATURA CU REALITATEA

    Draga doamna Ioana Morosan, traiti intr-o lume care nu are nicio legatura cu realitatea, mergeti intr-o moara si vedeti din ce este facuta faina alba si incercati sa nu mai scrieti articole care contin denumiri (L-cisteina ) si proceduri ( albirea cu clor ) pe care nu le cunoasteti, dezinformand astfel cititorii. Si inca ceva, faina obtinuta prin morararit nu este rafinata si nu este insecticid!

    0
    0

  • Eliza pe 3 Feb 2015, 17:46
    painea alba

    Atunci de ce mai exista in magazine daca este o otrava pt corpul omenesc?!?!?!?!.......Am cumparat si eu paine alba feliata dintr-un magazin si uitandu-ma la compozitie am gasit 5(CINCI!) randuri in care apareau NUMAI SUBSTANTE CHIMICE de care nu am auzit niciodata,fratilor!....Eu am luat din cea mai ieftina(1,5 lei) insacealalta paine feliata toast dupa ce ca e plina de mizerii si miroase a orice numai a paine nu,mai e si scumpa:)) culmea,intre 2,5 -5 lei!

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod