Sănătate: 5 secrete despre făina albă rafinată care te vor îngrozi

Pe lângă faptul că nu are niciun nutrient, se pare că are adaosuri de diverse substanţe care sunt recunoscute pentru efectul lor nociv.
Făina albă rafinată este foarte diferită de cea pe care o făceau bunicii noştri la moară. Cea mai mică problemă este faptul că se îndepărtează tocmai partea nutritivă din ea în procesul din producţie. Pe lângă acest lucru, ea conţine substanţe care sunt periculoase pentru sănătate. Descoperă ce poţi să găseşti în făina albă industrială şi orice produs de panificaţie/patiserie:


1. Făina albă nu are niciun nutrient


În procesul de transformare a grâului în făină se îndepărtează coaja bobului care conţine vitamina E, calciu, fosfor, magneziu, fibre şi vitamine din complexul B care sunt esenţiale pentru organism. În schimb, grâul ajunge să fie procesat şi albit după măcinare, fapt care-l lasă fără nicio valoarea nutriţională.


2. Se albeşte şi se conservă cu clor


După ce s-au îndepărtat toţi nutrienţii, făina este albită şi conservată cu ajutorul clorului.


3. Făina albă este un insecticid natural


Potrivit unor cercetări care s-au realizat se pare că făina albă rafinată industrial acţionează ca un insecticid natural, constatându-se că are un efect letal asupra insectelor care au consumat-o.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DRACONES pe 1 Iul 2015, 14:23
    ACEST ARTICOL NU ARE LEGATURA CU REALITATEA

    Draga doamna Ioana Morosan, traiti intr-o lume care nu are nicio legatura cu realitatea, mergeti intr-o moara si vedeti din ce este facuta faina alba si incercati sa nu mai scrieti articole care contin denumiri (L-cisteina ) si proceduri ( albirea cu clor ) pe care nu le cunoasteti, dezinformand astfel cititorii. Si inca ceva, faina obtinuta prin morararit nu este rafinata si nu este insecticid!

    0
    0

  • Eliza pe 3 Feb 2015, 17:46
    painea alba

    Atunci de ce mai exista in magazine daca este o otrava pt corpul omenesc?!?!?!?!.......Am cumparat si eu paine alba feliata dintr-un magazin si uitandu-ma la compozitie am gasit 5(CINCI!) randuri in care apareau NUMAI SUBSTANTE CHIMICE de care nu am auzit niciodata,fratilor!....Eu am luat din cea mai ieftina(1,5 lei) insacealalta paine feliata toast dupa ce ca e plina de mizerii si miroase a orice numai a paine nu,mai e si scumpa:)) culmea,intre 2,5 -5 lei!

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod