Sănătate: 5 băuturi cu ingrediente care-ţi conservă tinereţea

Un smoothie preparat cu lapte de migdale, banane şi căpşuni poate să acţioneze ca un elixir anti-riduri dacă îl consumi cu regularitate.
Cine nu îşi doreşte să găsească un elixir care să-i conserve frumuseţea? Nu vrei ca pielea ta să fie mereu elastică pe măsură ce înaintezi în vârstă şi să ai cât mai puţine riduri? Aspectul pielii poate fi îmbunătăţit şi menţinut dacă ai grijă la ceea ce mănânci şi ai un ritual de îngrijire pe care nu-l sari din schemă. Pornind de la principiul că frumuseţea vine din interior este esenţial să asiguri corpului nutrienţii importanţi pentru ca acest lucru să se vadă la exterior.


De asemenea, trebuie să ştii că un consum exagerat de alcool, fumatul, abuzul de medicamente, o dietă nesănătoasă, lipsa exerciţiului fizic, expunerea excesivă la soare şi consumul frecvent a băuturilor carbogazoase constituie cele mai nocive obiceiuri pentru pielea ta şi accelerează procesul de îmbătrânire.

Specialiştii sunt de părere că există anumite băuturi cu ingrediente anti-îmbătrânire pe care dacă le consumi frecvent poţi să-ţi conservi tinereţea şi să ai o piele frumoasă până la adânci bătrâneţi.
Iată care sunt acestea:

1. Smoothie cu banane, avocado şi căpşuni


Trebuie să prepari acest smoothie cu lapte de migdale care este bogat în vitamina A, D şi E. Aceste vitamine joacă un rol esenţial în menţinerea elasticităţii pielii. Dacă adaugi avocado, acesta aduce un aport însemnat de grăsimi sănătoase omega-3 care favorizează absorbţia vitaminelor esenţiale. Bananele şi căpşunile sunt bogate în fibre şi vitamine care menţin pielea suplă.

Pe lângă aceste ingrediente poţi să mai adaugi seminţe decorticate de cânepă, seminţe de in măcinate şi seminţe de chia, toate fiind benefice pentru sănătatea pielii şi pentru o bună digestie.



2. Sucul proaspăt stors de grepfrut


Are un conţinut bogat în vitamina C, stimulând astfel formarea colagelului care menţine elasticitatea pielii. De asemenea, spre deosebire de celelalte citrice, grepfrutul conţine o substanţă care ajută la regenerarea celulelor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod