Sănătate. 5 alimente recunoscute pentru că îmbunătăţesc digestia

Prunele uscate stimulează tranzitul intestinal şi favorizează buna funcţionare a sistemului digestiv. Descoperă ce alte soluţii mai ai la îndemână!
Pe lângă prunele uscate, turmericul, berea în cantităţi moderate şi piperul negru, au fost incluse de nutriționiști în categoria alimentelor care ar putea îmbunătăți digestia.


1. Prunele uscate


Constituie o gustare sănătoasă, datorită mineralelor şi a vitaminelor pe care le găsim din plin în prunele uscate. Patru-cinci prune uscate conţin maximum 100 de calorii, prin urmare poţi să apelezi la ele ca gustare oricând simţi nevoia de ceva dulce. Astfel vei stimula şi tranzitul intestinal, deoarece sunt recunoscute ca fiind de un real folos pentru persoanele care suferă de constipaţie.

 

2.Turmericul


Turmericul (un condiment extras din rădăcina plantei de Curcuma longa), este un remediu natural care poate sprijini hrănirea bacteriilor prietenoase ale sistemului digestiv. Condimentul conține anumite substanţe active numite curcuminoide cu efecte antioxidante, antiinflamatorii şi anticancerigene.

Nutriționiștii recomandă consumarea turmericului (o linguriță) diluat într-un pahar cu apă călduță.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod