Sănătate. 5 alimente care luptă cu bolile şi îmbătrânirea prematură

Iaurtul este unul dintre produsele cu beneficii imense pentru organism, după cum susţin doi medici cunoscuţi de la noi. Descoperă ce altceva e necesar să mănânci!
Longevitatea activă este o aspiraţie a fiecăruia dintre noi și începe cu un stil alimentar şi de viaţă corect, iar obiceiurile alimentare sănătoase trebuie învățate, adoptate și menținute încă din tinerețe.

"Pentru a nu ne trezi îmbătrâniți prematur, obosiți, lipsiți de energie și cu probleme grave de sănătate este esențial să avem o alimentație echilibrată", declară prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române. Potrivit specialistului iată care sunt cele cinci alimente care nu trebuie să ne lipsească din alimentaţie:

1.
Fructele
2. Legumele
3. Iaurtul cu probiotice
4. Cerealele integrale
5. Nucile.


Toate aceste alimente se regăsesc în topul ierarhiei unei alimentaţii sănătoase din punctul de vedere al aportului de nutrienți esențiali, cu un număr redus de calorii.


Cum să previi îmbătrânirea prematură


"Depinde doar de noi cum ne organizăm și ne trăim viața pentru a ne bucura de vigoare și la vârste avansate. Un stil alimentar corect, în care consumul zilnic de iaurt este o componentă de dorit, hrănește întregul organism, inclusiv creierul, și susține longevitatea activă.

Iaurtul, cerealele integrale, nucile, fructele conțin principii nutritive necesare bunei funcționări a creierului și proceselor psihice” declară dr. Ioana Mîndruță, medic primar neurolog.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod