Sănătate. 3 alimente care favorizează puternic apariţia diabetului. Sfatul expertului

Ştim că dulciurile procesate au un efect dezastruos asupra corpului, însă mai există şi alte două ingrediente la care trebuie să fim atenţi!
În ultimii ani, numărul românilor care suferă de diabet s-a dublat, iar apariția acestei boli este din ce în ce mai des asociată cu o alimentație incorectă, cu obezitatea sau supraponderalitatea. Astfel, în România peste 4.000 de copii suferă de diabet, în timp ce numărul adulților s-a dublat în ultimii ani, ajungând la aproximativ 2 milioane de cazuri, iar prevalența acestei boli este în creștere de la un an la altul.

Mai mult, deși diabetul zaharat de tip 2 (insulino-independent) este caracteristic persoanelor adulte, de peste 30 de ani, în ultimii ani, din cauza alimentaţiei nesănătoase, bazată în special pe mâncarea de tip fast-food, sucuri acidulate, dulciuri în exces şi a lipsei de mişcare fizică, numărul copiilor diagnosticaţi cu obezitate şi, respectiv, cu diabet insulino-independent a crescut, de asemenea.


Trei dintre cele mai periculoase alimente


Potrivit specialistului Maria Martac, biolog și director general al magazinului AlimenteSpeciale.ro, trei dintre cele mai periculoase alimente care favorizează apariţia diabetului sunt:

1. Dulciurile procesate
2.

Consumul excesiv de grăsimi de origine animală
3. Consumul excesiv de pâine.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • VacaCuCabina pe 16 Ian 2016, 19:52
    Lenuta cu anuntul spam

    Lenuto, asa disperata esti sa gasesti alti prosti, asa cum alti prosti te-au prostit pe tine sa intri in jocul asta piramidal, din care nu castigi nimic decat pierdere de timp?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod