Salata care te poate ajuta să salvezi planeta


Pare că este din ce în ce mai dificil să mănânci sănătos. Multe alimente sunt compuse din sisteme chimice complexe, care ne afectează organismul în tot felul de moduri.
Odată ce începi să te gândești la bunăstarea animalelor, la practicile agricole și la utilizarea apei, poate fi aproape imposibil să îți dai seama ce să mănânci. Însă iată ce conține salata care te poate ajuta să salvezi planeta!

Încearcă salata care te poate ajuta să salvezi planeta!


Conform specialiștilor, ar trebui să ne schimbăm dietele pentru a putea ajunge mâncarea la 2,5 miliarde de oameni, pe o planetă din ce în ce mai fierbinte. Alimentele funcționează diferit pentru oameni. Ar trebui să mănânci pentru a menține sănătatea propriei persoane, dar și pentru sănătatea planetei. De aceea, s-ar putea să nu fie întotdeauna ușor să iei cele mai bune decizii alimentare.
Mai jos, poți regăsi salata care te poate ajuta să salvezi planeta, dar în același timp să ai grijă și de propria sănătate. Iată cum o poți prepara și tu!

Ingrediente


pentru salată:
100 de grame de linte gătită
28 de grame de pancetta
150 de grame de ciuperci tăiate felii
100 grame de roșii cherry
10 grame de ceapă tăiată fin
30 de grame de brânză

pentru dressing:
1/2 cană de ulei nesaturat (ulei de măsline, ulei de fistic)
1/4 cană de zeamă de lămâie
4 căței de usturoi
2 linguri de muștar dijon
2 linguri de drojdie nutritivă
1 lingură de sirop de arțar
1 lingură de ierburi tocate mărunt
1/2 linguriță de sare kosher

Mod de preparare


Prima oară se face dressingul. Se curăță cățeii de usturoi, apoi se taie și se presară sare, continuând să zdrobești usturoiul cu lama cuțitului, până când faci o pastă.
Se pune într-un borcan și se adaugă și celelalte ingrediente. Amestecă bine pentru a obține o compoziție relativ omogenă, apoi lasă borcanul deoparte pentru a se amesteca aromele cât timp faci restul salatei. 

În cazul roșiilor, ai două opțiuni. Le poți tăia pe jumătate și le poți adăuga la sfârșit sau le poți curăța de coajă și lăsa la marinat pentru un gust mai bun. Este destul de ușor să cureți roșiile de coajă. La capătul fiecărei roșii, fă un mic "x" cu un cuțit foarte bine ascuțit, având grijă să nu tai prea mult din fructe. Fierbe o oală cu apă și adaugă roșiile în apa fiartă suficient cât să înceapă coaja să se ridice.
Adică aproximativ 5 secunde. Apoi, adaugă-le într-o baie de gheață pentru a opri gătirea lor. Odată ce s-au răcit, îndepărtează cojile și pune roșiile într-un bol. Adaugă o lingură de dressing peste roșii și asezonează-le cu sare și piper. Acoperă-le și lasă-le la o parte.

Pentru a prepara salata, ai nevoie de o tigaie de teflon. Gătește pancetta la foc mediu, până când grăsimea se reduce, iar pancetta este crocantă. Îndepărtează pancetta cu o lingură, lăsând grăsimea de la aceasta în tigaie. Gătește ciupercile în grăsimea de la pancetta, până când se evaporă mare parte din umiditatea lor și devin ușor crocante.

Amestecă lintea, pancetta, ciupercile, brânza și ceapa cu o altă lingură de dressing, apoi adaugă roșiile deasupra.
Dacă vrei să incluzi mai multe legume, poți servi această salată pe un pat de verdeață. De asemenea, poți să mai adaugi încă o lingură de dressing, dar și puțină sare. Această salată poate fi făcută cu o noapte sau două înainte de a plănui să o mănânci.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod