Renunți de obicei la micul dejun? Riști să te îngrași cu 13 kilograme într-un an!

Foarte multe persoane spun că somnul de dimineață este mai important decât micul dejun


De asemenea, 12% dintre britanici spun că pur şi simplu uită să mănânce micul dejun, şi tot 12% spun că sunt prea ocupaţi cu alte activităţi gospodăreşti.

Studiul citat de Mediafax a evidenţiat, totodată, felul în care micul dejun influenţează alegerile culinare pentru restul zilei.

45%din persoanele chestionate spun că li se face foame la jumătatea dimineții
Cei care sar peste prima masă a zilei sunt mai dispuşi să opteze pentru un baton de ciocolată (27%) şi o cutie de băutură carbogazoasă (10%) în timpul prânzului, în comparaţie cu persoanele care mănâncă micul dejun în fiecare zi (13% respectiv 4%).

Potrivit medicului dietetician Azmina Govindji, coordonatoarea studiului, lipsa micului dejun determină o scădere a glicemiei, încurajând acele persoane să opteze pentru alimente considerate nesănătoase, care oferă o "satisfacere" imediată a nevoii de glucide.

Un astfel de comportament alimentar duce la un consum suplimentar de 252 de calorii în fiecare zi - 91.980 de calorii în fiecare an.

Dacă acestea nu sunt arse prin exerciţii fizice practicate cu regularitate, persoanele vizate riscă să se îngraşe cu 13 kilograme într-un singur an.

Breakfast Week, o campanie non-profit organizată de Consiliul pentru dezvoltarea agriculturii şi horticulturii, se desfăşoară în această săptămână în Marea Britanie până duminică.
Evenimentul se află la cea de-a 16-a ediţie anuală.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod