Regulile alimentatiei sanatoase

Adopta aceste reguli, transforma-le intr-un mod de viata si te vei simti excelent. Incearca!
Vrei sa mananci sanatos, dar iti este greu. Este dificil sa gasesti, cand ti-e foame sau cand ai timp, mancarea sanatoasa. Iata cateva reguli, care fac mancatul sanatos usor si la indemana.

1. Mananca ca un turist in Grecia

Ai fost in Grecia? Daca da este perfect, pentru stii ce mananca localnicii. Daca nu, combinatia este simpla: peste, carne de capra si oaie, fructe, legume, ulei de masline, branzeturi si iaurt. Adauga miere de albine si un pahar de vin rosu. Mai pune seminte - nuci, alune si fistic.
Ceea ce rezulta este meniul perfect!

2. Daca nu poate creste, nu manca

Cartoful creste, oul vine din gaina si se poate transforma in gaina. "Hrana procesata cat mai putin este cea care aduce reale beneficii", spune Michelle K. Berman, specialist in nutritie la City College in San Francisco, colaborator al Institutului American de Nutritie si autorul acestui  principiu.

Prin procesare, hrana pierde nutrienti, antioxidanti, fibre si vitamine. Ca sa acoperi necesarul, mananci mai mult.
Mancand hrana mai putin procesata, aportul de calorii este mai mic.

3. Citeste ce scrie pe spatele cutiei

Adevarul despre fiecare produs pe care il cumperi este pe spatele cutiei. Pe fata totul este "publicitate". Adevarul este ascuns si trebuie gasit. Daca pe fata scrie "natural", pe spate ai sa gasesti o colectie de E-uri, aditivi si demonstratia ultraprocesarii.

4. Snack-uri bune

Snacks-urile sunt o solutie. Toata lumea le folosete. Ma refer la gustarile rapide cu fructe uscate, seminte, batoane de cereale.
O regula foarte importata: mananca incet, nu te grabi, bucura-te de ceea ce mesteci, savureaza!
"Cu cat mesteci mai incet si mai mult, senzatia va fi mai lunga, placerea mancatului mai deplina", spune Michelle K. Berman.

5. Fructe inghetate - da, o gogoasa proaspata - nu

Fructele congelate isi pastreaza cea mai mare parte din calitati. Evident ca produsul "vechi" este mai bun decat cel proaspat.

6. Nu poti inlocui inghetata

"Continut redus de grasimi" si totusi ceva foarte gustos. Nu exista! De fapt, acel ceva gustos este o colectie de aditivi, de grasimi rele, de pacaleli.
Daca vrei inghetata, cumpara produsul real, nu pacaleli! Ceea ce conteaza este cantitatea. Evident, teoria este valabila pentru toate produsele care au replici "sanatoase".
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod