Programul de nutritie Atkins

Pentru a raspunde mai multor cititoare care ne-au intrebat despreprogramul de nutritie Atkins, iti prezentam mai multe date generale despreacesta. In final, vei gasi adresa la care te poti inscrie pentru a obtineun program personalizat in functie de datele personale si eventualeleprobleme medicale de care suferi.

Acest program te ajuta sa-ti controlezi greutatea corporala si sa ai unmod de viata mai sanatos. Scopurile propuse de Dr. Atkins sunt:
- scaderea greutatii;
- cresterea nivelului energetic;
- mentinerea greutatii dorite;
- productie scazuta de insulina;
- reducerea factorilor de risc in bolile de inima, hipertensiunea sidiabetul;
- imbunatatirea starii generale.

Urmarirea programului de nutritie Atkins iti poate stabiliza nivelulzaharului din sange, poate sa scada colesterolul si trigliceridele,fiind special conceput pentru fiecare persoana in parte in functie deproblemele medicale ale acesteia. Spre deosebire de multe alte diete,programul Atkins iti permite sa mananci mancarurile tale preferate,alimente hranitoare si consistente, tinand seama de nevoile sipreferintele tale.
Un exemplu de regim pentru o zi poate arata astfel:
- mic-dejun: omleta cu ciuperci si curcan;
- pranz: salata mediteraneana cu pui;
- cina: somon pane si broccoli cu ulei de masline.

Muschi de vita, homar cu unt, oua cu sunca, branza, cafea cu frisca... Nueste nevoie sa renuntati la toate acestea in timpul unei diete si, urmandacest program, puteti scapa definitiv de kilogramele nedorite, fara teamade a lua din nou in greutate imediat ce reincepeti sa mancati normal,spun cei de la "Atkins Health and Medical Information Services". Secretulconsta doar in urmarirea atenta a celor patru faze ale programului:
1. Faza de inductie (de aspiratie)
2. Scaderea in greutate
3. Pre-mentinerea greutatii
4. Mentinerea greutatii pe toata viata

Fara contabilizarea caloriilor, planul Atkins are la baza mentinereaunui anumit nivel de carbohidrati in organism. Se pare ca principaliiresponsabili pentru obezitate sunt zaharul alb si faina alba.

Doctorul Robert Atkins a devenit cunoscut in domeniul dietelor pentruslabit in anul 1972, cand a publicat cea mai bine vanduta carte a sa,"Diet Revolution".
In ciuda criticilor acute care i-au fost aduse, planulsau nu numai ca a supravietuit, ci a prosperat. Studiile au aratat capersoanele care au urmat filosofia lui Atkins, au reusit sa scada ingreutate intre 6 si 20 de kilograme in doar doua saptamani. Si au reusitca in timpul regimului de slabit sa manance o varietate de alimente pecare alte diete le taie din program.

Multi oameni fac greseala de a consuma in timpul unei diete foartemulta carne, fara sa stie ca pestele proaspat, carnea de pasare,legumele, fructele, branzeturile si cerealele sunt, de asemenea, foarteconsistente.
Ceea ce este interesant la programul Atkins este ca poti manca lareustaurant oricand si fara teama. Nu va trebui sa-ti numeri caloriile,ci carbohidratii si vei descoperi ca poti manca o varietate de mancarurifara sa fii stresat(a) de ceea ce ai in farfurie.

Apetitul celor care urmeaza acest program este sub control. Ei pierd ingreutate renuntand doar la dulciuri si carbohidrati. Nivelul energeticeste ridicat deoarece se evita oscilatia puternica a nivelului de zahardin circuitul sangvin, fapt intalnit atunci cand consumam un numarridicat de carbohidrati.
Intregul metabolism se schimba. In primul rand,vei scapa de masa de grasime, iar hainele vor veni mai bine pe corp.

Nu trebuie sa te gandesti ca toata viata va trebui sa eviticarbohidratii. Acestia nu sunt toti la fel iar programul te ajuta saeviti doar carbohidratii nesanatosi (mancarurile facute din faina sizahar alb) si sa-i inlocuiesti cu cei sanatosi (unele fructe, legumele,semintele si alunele).
Este cel mai direct sistem de ardere a grasimilor. Cand organismul nucontine suficienti carbohidrati pentru a produce energie, organismul isicauta combustibil in rezervele de grasime; cu alte cuvinte, grasimea nuva mai ajunge in circuitul sangvin si apoi la celule. Datorita acestuilucru, dieta Atkins scade riscul bolilor de inima si diabet.

Acest program de nutritie a fost conceput pentru persoanelesupraponderale, inactive din punct de vedere fizic si care au nevoiesa-si controleze consumul de carbohidrati, astfel incat sa scape dedepozitele de grasime prin ardere si transformarea lor in energie.

In timpul dietei vei fi urmarita de nutritionist pe parcursul celorpatru faze astfel incat sa ai rezultate cat mai bune.
Prima faza,cea a inductiei, este cea mai restrictiva in limitarea consumului decarbohidrati (fara fructe, alune sau seminte in primele doua saptamani);vei adauga acesti carbohidrati sanatosi abia in faza de mentinere agreutatii. Programul se adreseaza in special persoanelor care dorescsa-si controleze greutatea pe termen lung. Vei fi in permanenta informataasupra celor mai bune alegeri si cele mai potrivite alimente.

Pentru a obtine un program personalizat, trebuie sa accesezi urmatoareaadresa de site: http://www.ediets.com/, unde te poti inscrie si undepoti obtine asistenta pe tot parcursul dietei si chiar ultimele noutatiin domeniu.
 

Comentarii (18)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • zori pe 3 Iun 2010, 20:48
    dieta dr.atkins

    cine a repetat dieta a avut rezultale,in prima faza am slabit 20 kg in sase saptamani,dar acum parca nu mai merge.

    4
    2

  • gabi pe 15 Feb 2010, 09:13
    dieta

    http://www.tratamenteslabire.com/regim-de-slabire-dratkins/#comment-5155 aici am gasit cure

    0
    1

  • iuga ioana pe 3 Feb 2010, 21:42
    retete pt dieta atkins

    as dorii si eu niste retete pt aceasta dieta

    0
    1

  • mihaela pe 2 Nov 2009, 17:09
    dieta dr atkins

    am citit despre aceasta dieta si mar interesa si pe mine sa o urmez

    0
    1

  • mihaela pe 2 Nov 2009, 17:08
    dieta dr atkins

    am citit despre aceasta dieta si mar interesa si pe mine sa o urmez

    0
    0

  • Ramona pe 24 Oct 2009, 20:18
    atkins

    Dupa 7 zile, am slabit 3 kg. astazi am intrat in a doua saptamana de regim, tinut fara abateri(poate doar din greseala sa fii depasit numarul de carbohidrati..) este destul de acuta pofta de dulce, dar o stapanesc cu o cana de cafea pe zi, indulcita cu zaharina. Si de doua zile ma simt slabita, dar de azi am luat vitamine si imi revin(e normal, corpul le resimte lipsa) . In rest toate bune. Revin cu Evolutia mea.

    0
    1

  • Ramona pe 16 Oct 2009, 18:10
    dieta atkins

    Buna. Am citit mare parte din discutiile de pe diferite forumuri si in special de pe acesta, care mi se pare cel mai complet, cu referire la dieta Atkins. M-a convins. Eu am 1,63 si 58 kg, de o saptamana merg intens la sala si de maine incep aceasta dieta. Mi-am procurat informatii utile de de sitel official atkins.com, si sa speram ca voi reveni cu vesti bune, care sa incurajeze si alte cititoare.

    0
    0

  • camy pe 17 Mai 2009, 18:01
    dieta atkins

    eu am reusit, cu dieta atkins am pierdut 5 kg in 10 zile

    1
    0

  • claudiabraila pe 3 Mai 2009, 15:59
    cum se poate?

    azi am inceput si eu sa tin dieta aceasta s pot sa zic ca nu imi e asa de foame ca inainte ;) mi se pare oki pana acuma ,eu una renunt f repede. da ar putea sa-mi zica s mie cineva in cat tymp pot da jos in jur de 6 kg,cu dieta asta ? ... astept un rasp:* va pop pe toate s bafta celor care tin dieta :P

    0
    0

  • marian ecaterina pe 29 Mar 2009, 11:44
    diabet

    doresc sa stiu daca si persoanele cu diabet tip II pot face aceasta dieta fara riscuri . am 53 de ani si sunt diabetica, cantaresc cu 20 kg in plus

    0
    1

  • Sava Miruna pe 22 Ian 2009, 13:55
    Atkins

    Va rog am si eu o rugaminte , am avut cartea Atkins am imprumutat-o si nu a mai ajuns inapoi la mine vreau sa o recumpar , astept un raspuns . Multumesc.

    2
    0

  • LUA pe 19 Ian 2009, 15:52
    dieta atkins

    Monica, poate ne spui si noua ce ai mancat de ai slabit 30kg! Astept si multumesc anticipat

    0
    0

  • dumitra pe 21 Dec 2008, 15:10
    dieta slabire

    pot tine dieta Atkins cu succes daca urmez cu tratament pentru probleme cardiace?(diltiazem,metoprolol etc) Am tinut o dieta asemanatoare si am slabit 10 kg,in aprope 2 ani le-am pus la loc.Trebuie sa incerc altceva.regimul pe care l-am mai tinut nu a mai avut efect.

    0
    0

  • monica pe 28 Oct 2008, 15:30
    dieta atkins

    am tinut dieta atkins .......am slabit 30 kg in 6 luni

    1
    3

  • Darling pe 30 Iun 2008, 16:09
    dieta Atkins

    Am inceput si eu dieta de 2 saptamani, dar nu am slabit decat 3,5 kg. Ar fi trebuit sa slabesc mai mult? Mananc zilnic fructe (cirese, capsune, struguri, zmeura - cca 10 carb) in limita celor 20 carb din prima faza. Nu se poate? Mai iau si anticonceptionale Diane 35. Acestea sa fie motivul pentru care nu slabesc suficient? Nu am cartea, de aceea ma inspir numai de pe net. Va rog sa imi raspundeti!

    1
    0

  • samira pe 23 Apr 2008, 17:44
    dieta atkins

    Cunosc persoane care si-au pierdut sanatatea, tinind Atkins. Mie mi se pare un regim nesanatos.

    0
    0

  • Sanda Dinu pe 17 Apr 2008, 16:39
    Informatie

    As dori sa stiu daca dieta dr. Atkins poate fi urmata si de o persoana mai in varsta? Sunt pensionara, am cca 20 de kg. in plus. As dori f. mult sa slabesc in primul rand pentru a scapa de durerile de genunchi. Va multumesc anticipat pentru sfatul dvs. Cu stima, Sanda Dinu

    1
    0

  • sorana pe 4 Mar 2008, 12:25
    dieta atkins

    am dori niste retete in dieta atkins

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod