Probioticele: La ce te ajută şi în ce alimente le găseşti

Probioticele au efecte benefice asupra procesului de digestie, dar ajută şi la întărirea sistemului imunitar. Află de la Dr. Oz cum te ajută ele şi în ce alimente le găseşti!

Probioticele au efecte benefice asupra procesului de digestie, dar ajută şi la întărirea sistemului imunitar. Află de la Dr. Oz cum te ajută ele şi în ce alimente le găseşti!

 

În tractul nostru digestiv avem bacterii bune care sunt esenţiale pentru a menţine un echilibru al florei intestinale şi a preveni înmulţirea bacteriilor rele. Echilibrul florei bacteriene intestinale este foarte sensibi şi poate să fie perturbat de numeroşi factori precum administrarea antibioticelor, anticoncepţionalelor, dar şi de unele boli digestive sau stresul.

În mod obişnuit, flora intestinală are nevoie de şase luni pentru a se reface după un tratament de o săptămână cu antibiotice. Probioticele pot corecta aceste dezechilibre ale florei intestinale mult mai rapid, iar beneficiile lor nu se opresc aici. Iată cele mai importante roluri ale probioticelor în organism:

 

  • Cresc imunitatea organismului;
  • Previn alergiile alimentare;
  • Studiile au demosntrat că probioticele sunt capabile să reducă nivelul de colesterol;
  • Previn infecţiile tractului digestiv;
  • Împiedică dezvolatea bacteriilor rele în tubul digestiv.



În sezonul rece se consumă mai multe probiotice

În sezonul rece, organismul este mai expus infecţiilor virale şi bacteriene, de aceea este recomandat să consumi mai multe probiotice pentru a contracara efectele unui eventual tratament cu antibiotice.

Astfel, prin consumul zilnic de probiotice sau suplimente cu probiotice, organismul va fi mai ferit de aceste infecţii şi vei ajuta la creşterea imunităţii.


Pentru a favoriza înmulţirea bacteriilor bune se recomandă consumul prebioticelor, care se regăsesc în ceapă, praz, cicoare, banane, usturoi, ovăz, leguminoase, sfeclă, avocado şi miere de albine.


Cele mai bune surse de probiotice

 

  • iaurt, chefir, brânzeturi;
  • varza murată;
  • sos de soia fermentat (miso);
  • microalge (spirulina, chlorella);
  • alimentele fermentate, dar fără o cantitate mare de sare;
  • suplimente nutritive cu probiotice.


Alege iaurturile care conţin Lactobacillus bulcaricus, Streptococcus thermophillus, L Casei Imunitass, Lactobacillus acidophilus sau Bifidobacteria.

De asemenea, reţine că un iaurt bun nu trebuie să aibă o perioadă de valabilitate mai lungă de 10 zile şi nici nu trebuie să conţină lapte praf, arome, coloranţi, fructe, agenţi de îngroşare sau zahăr. 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod