Probioticele combat respiratia urat mirositoare si alergiile

Este cunoscut faptul ca probioticele contribuie la mentinerea sanatatii sistemului digestiv. Stiai insa ca tot probioticele alunga respiratia urat mirositoare, lupta impotriva alergiilor si racelilor?
Este cunoscut faptul ca probioticele contribuie la mentinerea sanatatii sistemului digestiv. Stiai insa ca tot probioticele alunga respiratia urat mirositoare, lupta impotriva alergiilor si racelilor?


Combat respiratia urat mirositoare


Respiratia urat mirositoare poate avea drept cauze cariile, problemele gingivale, o digestie proasta, bacteria helicobacter pylori vinovata pentru ulcer, cat si alte afectiuni. Insa principala problema in acest caz o reprezinta bacteriile din cavitatea bucala care se hranesc cu resturi alimentare si care dau mirosul neplacut.

Sfat: Pe langa mentinerea unei igiene orale adecvate, este recomandat sa cresti numarul bacteriilor "bune" cu ajutorul probioticelor.
Astfel vei reusi sa controlezi numarul de bacterii "rele" din cavitatea bucala. De asemenea, suplimentele de probiotice vor ajuta la prevenirea cariilor la copii si altor infectii orale, scrie DailyMail.


Lupta impotriva alergiilor


Studiile au indicat o legatura intre bacteriile "rele" si dezvoltarea alergiilor. In prezent, oamenii de stiinta incearca sa descopere daca probioticele pot ajuta persoanele cu astm sau alergii, prin oprirea raspunsului inflamator in intestine.

Specialistii au observat ca persoanele care sufera de alergii au un nivel scazut de bacterii "bune" in flora intestinala.
Probioticele echilibreaza nivelul de bacterii si construiesc o bariera de protectie in intestin.

Sfat: Include probioticele in dieta ta zilnica. Studiile arata ca acestea protejeaza impotriva reactiilor alergice.


Protejeaza impotriva racelilor


Probioticele pot fi de un real ajutor in imbunatatirea sistemului imunitar. Studiile efectuate pe persoane sanatoase au aratat ca dieta bogata in probiotice reduce riscul de raceli sau infectii virale in timpul iernii.

Sfat: Protejeaza-te de raceli cu ajutorul multivitaminelor si a suplimentelor de probiotice, mai ales in perioada iernii.


Ce sunt probioticele si unde le poti gasi?


Potrivit Organizatiei Alimentelor si Agriculturii din cadrul Natiunilor Unite (FAO) si Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) probioticele sunt microorganisme vii, care atunci cand sunt administrate in cantitati adecvate, confera gazdei beneficii din punct de vedere al sanatatii.

Probioticele pot fi gasite in alimente precum: iaurt, chefir, formule de lapte, ceapa, usturoi, ovaz, leguminoase (fasole, linte), banane, avocado, fragi, afine, anghinare, muraturi, suplimente nutritive.

Probioticele actioneaza la nivelul:
  • metabolismului - favorizeaza absorbtia, reducerea colesterolului si detoxifierea;
  • sistemului imunitar - favorizeaza cresterea activitatii imunitare, au efect antialergic, de bariera si anticancerigen;
  • intestinului - regleaza tranzitul intestinal, asigura echilibrul ecologic si au efect antiinflamator.

Probioticele sunt recomandate in tratarea unor afectiuni precum: diareea infectioasa, diareea postantibioterapie, IBD, IBS, constipatia, enterocolita necrozanta, vaginozele bacteriene, infectiile urinare recurente, bolile atopice, stimularea sistemului imunitar si infectiile cu H. pylori.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Vlad pe 17 Oct 2015, 16:30
    pacat

    Pacat ca nu se gasesc si in Romania :(. Le gasim pe amazon.com dar pana sa ajunga la noi comanda, bacteriile probiotice"expira" sau mor (pentru ca trebuie tinute la frigider). Inca un lucru care demonstreaza ca suntem cu 50 de ani in urma fata de americani.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod